• 15

Direktoru "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću određen pritvor: Ostali se brane sa slobode

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, Jevtić se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita

  • 15

Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću za primanje mita, dok će se trojica osumnjičenih za davanje mita braniti sa slobode.

Kako Tanjug saznaje, sudija za prethodni postupak je odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću , kao i dvojici novosadslih advokata Zoranu Stojanoviću i Vladislavu Kostiću.

Prethodno su ranije danas svi saslušani pred tužiocem.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, Jevtić se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita.

Oni su u subotu rano ujutru uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika - Burzanovića, u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jeftiću.

Video: Nebojša Stefanović se izjasnio o aferi Jovanjica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Ja

    Ne radi se tu samo od 10000 evra nego o mnogo vise to je za njih sita.Sve u zatvor od vrha svi su tu umesani a glume da su posteni strasnoooooooo gde mi zivimo zalosnoooo

  • Lemi

    Jesu li ovo ,,afere'' koje su nam najavljivali ljubitelji i postovaci lika i dela ''velikog vodje''

  • Ss

    Jabi mu sve oduzela sto ima jer sigurno to nije steko svojim radom i znojom

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima