Ćerki političara preti 40 godina za ubistvo komšinice: Podignuta optužnica protiv Jelene Špagović

Osumnjičena da je spalila raskomadano telo Majde Garović u junu prošle godine

  • 1
Jelena Špagović, Majda Garović Foto: Facebook

Protiv Jelene Špagović (26) iz Beograda, ćerke Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica, Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu prošle godine.

Informacija je potvrđena iz Višeg javnog tužilaštva, uz napomenu da je podignuta u zakonskom roku.

Ukoliko Jelena Špagović bude osuđena za teško ubistvo, preti joj kazna zatvora do 40 godina. Uhapšena je 6. jula, tri nedelje posle zločina, a sa njom je tada priveden i mlađi brat Momčilo Dujović (21), osumnjičen da joj je pomagao u brutalnom ubistvu devizne penzionerke Magde Garović, nekadašnje komšinice u Zemunu.

Zločin je otkriven 20. juna, kada je ugljenisane delove tela starice našao meštanin koji je šetao vikend-naseljem u Krčedinu. On je u Dunavskoj ulici video prevrnuti kontejner i u njemu delove tela nesrećne starice. Ugljenisani trup bio je pored kontejnera, a u blizini nisu nađeni nikakvi predmeti ili dokumenta koji bi pomogli u identifikaciji žene. U prvom momentu se pretpostavljalo da žrtva ima oko 65 godina.

Majda Garović ubistvo, Jelena Špagović, Momčilo Dujović Osumnjičena Jelena Špagović Foto: Privatna arhiva

U istrazi zločina su prvo proveravani prijavljeni nestanci žena koje su po godinama odgovarale žrtvi. Tako je ustanovljeno da je 16. juna prijavljen nestanak Zemunke Majde Garović. Analizom DNK je potvrđeno da su nađeni njeni ostaci i tada je klupko zločina počelo da se odmotava.

Nepune dve nedelje potom uhapšena je osumnjičena Špagović, medicinska sestra tada zaposlena u jednoj privatnoj klinici na Novom Beogradu. Tada je priveden i njen mlađi brat, osumnjičen da joj je pomogao.

Žrtva i osumnjičena mlada žena bile su komšinice, delila ih je samo ograda u Zemunu, a istražitelji su utvrdili da su se uprkos velikoj razlici u godinama, od čak 55 godina, njih dve družile. To je potvrdila i njihova komunkacija na društvenim mrežama. Iako se Jelena u međuvremenu razvela od supruga čija porodica deli ogradu sa Majdinom, njih dve su ostale u kontaktu.

Majda Garović Ubijena Majda Garović Foto: Facebook

U istrazi je utvrđeno i da je Špagović od Majde pozajmila 2.500 evra. Novac starici nije vratila i upravo se taj dug spominje kao motiv zločina.

Istražitelji su ustanovili da je Jelena namamila bivšu komšinicu, verovatno obećanjem da će joj dati pare. Posle navodnog zločina sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici. Kofer sa telom starice, navodi Blic, stavila je u iznajmljeni pežo 508, i odvezla se u Krčedin, ali su tragovi krvi ostavljeni na tapacirungu. Tu je navodno i zapalila delove tela.

Iako je Jelenin mlađi brat bio uhapšen i osumnjičen da joj je pomogao da telo iznese iz kuće, utvrđeno je, prenosi Blic, da ipak nije znao za zločin i pušten je iz pritvora.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gr1

    13. januar 2020 | 12:15

    Kakvih 40god ako dobije maksimalno 12god i to će biti puno. Još tata političar može da se desi kućni pritvor od 12 meseci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA