• 4

Otmičari trogodišnje Maše iz Beograda prebačeni u Francusku na odsluženje kazne

Otrgli devojčicu iz ruku majke u naselju Braće Jerković 11. marta 2015. godine; u srpskom zatvoru proveli nepunih pet godina

  • 4

Troje francuskih državljana, koji su u Srbiji osuđeni na ukupno 26 godina zatvora zbog otmice male Maše Prenković iz majčinih ruku 11. marta 2015. u Beogradu, prošle sedmice su prebačeni u Francusku na odsluženje ostatka kazne, saznaje Tanjug.

Ovo troje Francuza provelo je u sprskim zatvorima nepunih pet godina, pošto su uhapšeni na dan otmice.

Sebastijan Branšu je osuđen na 11 godina zatvora i služio je kaznu u KPZ Sremska Mitrovica, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel kazne od devet i sedam godina zatvora služile su u ženskom zatvoru u Požarevcu.

Molbe za transfer su podneli tokom 2019. godine, preko srpskog Ministarstva pravde, a nakon pozitivnog odgovora te države prebačeni su u svoju matičnu zemlju iz srpskih zatvora.

Nakon izdržavanja kazne u Francuskoj, protiv ovih Francuza počeće i primena mere zabrane ulaska u Srbiju od po 10 godina.

Svo troje su uhapšeni u pokušaju bekstva sa detetom, na dan otmice 11. marta 2015. godine, od kada su bili u pritvoru koji im se uračunava u zatvorsku kaznu.

Pravosnažno su osuđeni i upućeni u zatvore, nakon što je Apelacioni sud u novembru 2017. potvrdio presudu Specijalnog suda u Beogradu, koji nije prihvatio nijednu od teza odbrane.

Otmica, otmičar, Maša Prenković, roditelji

Ranije, Maša sa roditeljima Foto: Facebook/Prenković Damir

Odbrana je tvrdila da su otmičari bili u komunikaciji sa roditeljima male Maše, budući da analizom telefona i kompjutera optuženih i nije pronađen trag komunikacije.

Sebastijan Branšu je izneo svoju odbranu tek na kraju suđenja u završnoj reči tvrdeći da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o pozajmici deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile u odbrani da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Oni su osuđeni jer su iz ruku majke oteli trogodišnje Maše Prenković u 2015. u beogradskom naselju Braće Jerković.

Oteto dete su, kako se veruje, hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Aleksandar

    Oni su francuzi taman koliko sam ja inuit.To što imaju francuske pasoše nije ih sakrilo da su rumuni.I doživotna zabrana ulaska u Srbiju, a ne 10 godina, pa kad pođu u zavičaj neka idu okolo.

  • Neeee

    10 godina zabrane ulaska u Srbiju. Dobri li ste Srbi mimo svijeta. Toj bagri zauvijek stop na teritoriju Srbije.

  • Naivčina

    Iz ruku majke oteli dete, osuđen na 11 godina zatvora što je smejurija od presude a ovo sada znači da su ti banditi posle nepunih 5 godina pušteni su na slobodu. Nazdravlje pravosuđe Srbije, nadam se da ste ponosni jer samo totalni idiot će poverovati da će oni i dalje ostati u zatvoru u Francuskoj.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima