Dejan iz Leštana prestao da gaji pečurke pre 2,5 godine, pa prešao na marihuanu: Firma u stečaju

Dejanu je određen pritvor od 30 dana

  • 7

Dejan B. (42) iz Leštana u Grockoj, preduzetnik koji se bavio uzgojem pečuraka, a koji je uhapšen juče pod sumnjom da se bavio proizvodnjom i prodajom opojnih droga, naprasno je prestao da se bavi gljivama. Njegovo preduzeće Mush international d.o.o. je u stečaju i izbrisano je iz Agencije za privredne registre (APR).

Posao sa gljivama Dejan B. je zapostavio pre dve i po godine. Stanovnici Leštana kažu da su se svi iznendaili što je to uradio, s obzirom na to da se radi o porodičnoj firmi, a pogotovo što je 2011. godine dobio nagradu od Grada Beograda za najboljeg poljoprivrednika.

- Nastavio je posao kojim se bavio njegov otac i, reklo bi se, da mu je dobro išao. Šta mu se desilo da prekine sa gajenjem pečuraka, ne znam. Isto tako ne znam da li da verujem da je taj posao zamenio sa drogom - kaže jedan od meštana.

Njegova laboratorija za proizvodnju marihuane otkrivena je u hali u Leštanima. U toj hali policija je pronašla i zaplenila 21 sasušenu biljku marihuane i 19 ovih biljaka u zasadu, kao i prateću opremu za proizvodnju ove opojne droge. Takođe, pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste pronađena je kutija sa manjom količinom marihuane, kao i dve plastične kese sa ovom opojnom drogom.

Sampinjoni na rostilju na jednostavan nacinX Foto-ilustracija: Pixabay.com

S obzirom na to da  je pronađena manja količina stabljika, jedni kažu da je možda marihuanu proizvodio za lečenje za sopstvene potrebe, dok su drugi, ipak, mišljenja da je uvideo da mu je taj posao isplativiji od gajenja šampinjona.

Da su pečurke prošlost dokazuju i podaci iz APR. Naime, preduzeće koje je osnovano u oktobru 2006. godine, u stečaju je, i u julu 2018. godine je obrisano. Kao delatanost ovog preduzeća navodi se gajenje povrća, bostana, korenastih i krtolastih biljaka.

Sa Dejanom B., kojem je određen pritvor od 30 dana uhapšena je i njegova vanbračna supruga Biljana K. sa kojom ima dete. Ona je, međutim, puštena.

VIDEO: Uhapšen vlasnik firme "Jovanjica" i zaposleni: Policija pronašla tone droge na poljoprivrednom dobru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. januar 2020 | 19:29

    Ha ha ha pa zar to nije prirodno da covek napreduje ,da prosiruje svoj proizvodni asortiman robe

  • samo vas posmatram

    15. januar 2020 | 20:04

    Taj sto mu je dao nagradu je verovatno konzumirao njegove proizvode

  • @ Kiki

    15. januar 2020 | 20:58

    Ajde nemoguće. S kim se nije dogovorio, i pušten niz vodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA