U Prištini ubijen zaštićeni svedok: Na njega pucano dok je bio na dužnosti

Poslednji put saslušan je pre tri meseca

  • 3

Inspektor u Savezu šumarstva u Prištini Nazmi Rustemi bio je, kako saznaje prištinska televizija T7, zaštićeni svedok Specijalnog tužilaštva i saslušan je tri meseca pre nego što je pronađen mrtav. On je ubijen je iz vatrenog oružja 18. decembra u večernjim časovima, dok je bio na dužnosti, u bllizini Badovačkog jezera.

Govorilo se da je njegovo ubistvo povezano s profesijom koju je obavljao dugi niz godina. Međutim, prema tvrdnjama njegove porodice, čini se da je razlog njegovog ubistva sasvim drugačiji, prenosi Kosovo onlajn.

Rustemi je bio svedok Specijalnog tužilaštva, a ispitivali su ga specijalni istražitelji u svojstvu svedoka, potvrdila je za televiziju T7 njegova supruga Elmaze Rustemi.

- Rekao mi je su ga pozvali iz Euleksa, a kada se vratio pitala sam ga šta se dogodilo. Odgovorio je samo da je sve u redu i ništa više. Poslednji put je otišao u Euleks - objasnila je ona.

Iz Specijalnog tužilaštva su u pismenom odgovoru za T7 objasnili da ne mogu da komentarišu istragu tužilaštva iz profesionalnih, etičkih i pravnih razloga i da ne mogu dati informaciju da li je pokojnik bio svedok.

Međutim, supruga pokojnika je zatražila od agencija za sprovođenje zakona da slučaj razjasne u najkraćem vremenskom roku.

- Do sada nismo dobili nikakve informacije o slučaju. Želimo da se sve ovo okonča kako bismo saznali istinu, ali stalno nam ponavljaju da ne žurimo. Tražimo da se ovaj slučaj rasvetli - poručila je Elmaze Rustemi.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    14. januar 2020 | 23:44

    Istorija se ponavlja...

  • љиљана

    15. januar 2020 | 01:27

    Можда је то у спрези са ЕУЛЕКСом, јер и они нису баш чисти у свему што се догађало од њиховог доласка, да је више Срба убијено, него пре тога. Очито им руке нису чисте а знају и идентитет заштићених сведока.

  • Lord

    15. januar 2020 | 10:59

    I koji je to po redu...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA