• 4

Krenuo iz Prištine sa čitavom zlatarom, dijamantima i smaragdima. Nije znao da treba da prijavi?

Iz pravca AP KiM za kontrolu pristigao autobus kosovskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Priština-Nemačka. Tada je nađena torba

  • 4

Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili zlatan nakit ukrašen dragim kamenjem i pravu kolekcionarsku zbirku skupih ručnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, upaljača i starih novčanica, čija će vrednost biti procenjena nakon stručne ekpertize.

Prekršaj je otkriven sinoć oko 21 sat kada je iz pravca AP KiM za kontrolu pristigao autobus kosovskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Priština-Nemačka, saopštila je Uprava carina.

Detaljnim pregledom je među ostalim koferima i torbama putnika pronađena jedna, u kojoj se nalazila prava kolekcija različitih ručnih i džepnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, starog novca, upaljača i nakita ukrašenog dijamantima i smaragdima.

Zaplenjeni dijamantski nakit i antikviteti

Foto: Uprava carina

U torbi za koju se kao vlasnik javio 59-godišnji hrvatski državljanin albanskog porekla, pronađena su 32 džepna i ručna časovnika robnih marki ebel, darvil, citizen, omega, polar i garmin, među kojima su najstariji primerci iz 1853. i 1911. godine.

Pored toga, u torbi su pronađeni dijamantska narukvica, tri prstena i jedan privezak od belog zlata ukrašeni dijamantima i smaragdima, 22 zlatne i srebrne medalje, 27 nemačkih, britanskih, turskih i brazilskih starih papirnih novčanica iz različitih perioda, osam upaljača dipon, kartije, rotšild i drugih poznatih brendova, kao i nekoliko ogrlica od ćilibara i drugih minerala i srebrnih dugmadi za košulju.

Zaplenjeni dijamantski nakit i antikviteti

Foto: Uprava carina

Putnik kod koga su pronađeni neprijavljeni predmeti rekao je da nije znao da treba da ih prijavi, jer je smatrao da nisu novi i da to ne mora da učini.

U svojoj izjavi je napisao da su mu antikviteti hobi i da je većinu predmeta jeftino kupio u Prizrenu, odakle je rodom.

Zaplenjeni dijamantski nakit i antikviteti

Foto: Uprava carina

Što se dijamantskog nakita tiče, rekao je da ga je poneo sa sobom prilikom dolaska iz Praga gde ima svoju zlataru, u nameri da ga pokloni rodbini, ali to iz nekog razloga nije učinio.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • ??

    Tako je😁

  • Mihailović

    Šta da prijavi ako je vozio po Srbiji,jedino kad bi izlazio iz Srbije ako ide za Njemačku ...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima