• 8

Za Sarmu i njegovu krimi grupu 65 godina zatvora: Pare od kosovskog skanka prali kroz stanove

Mića Nikolić Sarma dobio je 14 i po godina zatvora

  • 8

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora novosadskog narko-bosa Miću Nikolića zvanog "Sarma" optuženog za trgovinu sintetičkom drogom i ometanje dokazivanja. Nikolić i članovi njegove kriminalne grupe osuđeni su na ukupno 65 godina zatvora.

Nikoliću je za drogu izrečena nepravosnažna presuda - devet godina zatvora, ali je zbog drugog krivičnog dela, ometanje dokazivanja, osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora.

Članovima njegove grupe, izrečene su takođe nepravosnažne zatvorske kazne i to Rajku Saviću 11 i po godina, Milanu Ivazu deset i po godina. Agronu Hodći 13 godina, Ismailu Krasnićiju sedam godina i Miodragu Vraniću četiri godine robije.

ZAPLENJENA MARIHUANA

FOTO - Ilustracija/ TANJUG / SASA PETROVIC

Nikolićevoj supruzi Mileni izrečena je uslovna kazna godinu dana, sa rokom provere na tri godine, a Dragoslavu Drobnjakoviću 20 meseci zatvora i Milošu Bajiću godinu i po dana zatvora. Njih troje su nepravosnažno osuđeni za ometanje dokazivanja, a ne za trgovinu sintetičkom drogom.

Na ovu presudu osuđeni, njihovi branioci, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

To je ponovljeno suđenje, jer je u novembru 2016. godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvu prvostepenu presudu kojom je Specijalni sud u decembru 2015. godine, Nikolića osudio na 13 godina zatvora. Apelacioni sud tada je naložio ponavaljanje suđenja.

Nikolić je u martu 2012. godine uhapšen sa još sedam saradnika u Novom Sadu i Kraljevu zbog sumnje da su se duže vreme bavili krijumčarenjem skanka. Ta grupa je, navedeno je u optužnici, drogu nabavljala na Kosovu i Metohiji.

Inače, 2013. godine Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko građevinsko zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog dela.

Video: Spektakularno hapšenje italijanske policije: Uhapšeno 11 članova ozloglašenog Škaljarskog klana

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • Ziko

    Svakom srbinu koji šuruje sa šiptarima zbog droge treba udvostručiti kaznu.

  • Neznalice

    skank nije simteticka droga

  • Ogi

    Ima da se ukiseli kao kupus .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima