• 49

Žandarm koji je tukao medicinske tehničare u Kraljevu, vratio se u Hitnu i opet im pretio

U Hitnu se vratio nakon što je otišla policija koja ga je saslušala

  • 49

Prošle noći u Hitnoj službi Doma zdravlja u Kraljevu, tridesetsedmogodišnji pripadnik Odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti, najpre je na radnom mestu vređao dvojicu medicinskih tehničara, a zatim jednog od njih i udario.

- Smena je proticala mirno, do trenutka kad je nekoliko muškaraca na prijem dovelu ženu u alkoholisanom stanju. Mi smo krenuli da joj ukažemo pomoć, međutim, počeli su prvo da nas verbalno napadaju i vređaju, a zatim sam dobio i udarac. Pokušavali smo da smirimo situaciju, ali bezuspešno. Kad je taj muškarac video drugog kolegu kakao razgovara telefonom, nasrnuo je i na njega i on je zadobio teže povrede - rekao je napadnuti medecinski tehničar Mihajlo Jović.

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo, odmah po prijemu obaveštenja da jedan muškarac u Hitnoj službi bezobzirno nasrće na medicinsko osoblje, izašli su na mesto događaja i utvrdili da je vinovnik teškog incidenta pripadnik Odreda Žandarmerije.

- Kada je policija otišla, pripadnik žandarmerije se ponovo vratio i ponovo nam pretio. Tada su ponovo došli pripadnici MUP-a, priveli ga a i mi smo otišli u policiju kako bi dali izjave - kaže Jović.

Direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, dr Mirjana Krčevinac kaže da se medicinsko osoblje često suoava sa ovakvim situacijama.

- Na svojim radnim mestima susrećemo se sa brojnim stresnim situacijama i zato apelujem na sve da povedu računa o svom ponašanju, kako se ovakvi događaji više ne bi dešavali. Profesionalnost naših medicinskih tehničara i ovaj put je dokazana, jer su nakon ovih stresnih situacija nastavili sa radom - izjavila je dr Krčevinac.

O događaju je obavešteno Opštinsko javno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela.

Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje od 24 časa zbog učinjenog prekršaja vređanja i vršenja nasilja, na osnovu Zakona o prekršajima,

Takođe, u Odredu Žandarmerije u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv pripadnika Žandarmerije i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

(Telegraf.rs/ RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • redovno plaćam porez

    ...pojeo vuk magarca...za par dana ovo vise niko nece ni da pomene,a gdin. žandar ce ponovo na staro...po starom

  • Marko

    Fini tetovirani gospodin sigurno ima svoje ime i prezime, ne zove se Pripadnik Žandarmerije! Zašto bacati ljagu na celu profesiju kad među njima ima časnih ljudi koji obavljaju posao pošteno! Mada, činjenica da "nema elemenata krivičnog dela" i da je "privremeno suspendovan" na žalost objašnjava zašto ovaj kriminalac u žandarskoj uniformi sme da se ponaša ovako bahato.

  • Baš

    Mi je drago sve ste to gradjani Srbije i zaslužili??!!Nikada za nikada neće te izaći iz svrzinog kola nikada??!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima