≫ 

Žandarm koji je tukao medicinske tehničare u Kraljevu, vratio se u Hitnu i opet im pretio

U Hitnu se vratio nakon što je otišla policija koja ga je saslušala

  • 49

Prošle noći u Hitnoj službi Doma zdravlja u Kraljevu, tridesetsedmogodišnji pripadnik Odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti, najpre je na radnom mestu vređao dvojicu medicinskih tehničara, a zatim jednog od njih i udario.

- Smena je proticala mirno, do trenutka kad je nekoliko muškaraca na prijem dovelu ženu u alkoholisanom stanju. Mi smo krenuli da joj ukažemo pomoć, međutim, počeli su prvo da nas verbalno napadaju i vređaju, a zatim sam dobio i udarac. Pokušavali smo da smirimo situaciju, ali bezuspešno. Kad je taj muškarac video drugog kolegu kakao razgovara telefonom, nasrnuo je i na njega i on je zadobio teže povrede - rekao je napadnuti medecinski tehničar Mihajlo Jović.

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo, odmah po prijemu obaveštenja da jedan muškarac u Hitnoj službi bezobzirno nasrće na medicinsko osoblje, izašli su na mesto događaja i utvrdili da je vinovnik teškog incidenta pripadnik Odreda Žandarmerije.

- Kada je policija otišla, pripadnik žandarmerije se ponovo vratio i ponovo nam pretio. Tada su ponovo došli pripadnici MUP-a, priveli ga a i mi smo otišli u policiju kako bi dali izjave - kaže Jović.

Direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, dr Mirjana Krčevinac kaže da se medicinsko osoblje često suoava sa ovakvim situacijama.

- Na svojim radnim mestima susrećemo se sa brojnim stresnim situacijama i zato apelujem na sve da povedu računa o svom ponašanju, kako se ovakvi događaji više ne bi dešavali. Profesionalnost naših medicinskih tehničara i ovaj put je dokazana, jer su nakon ovih stresnih situacija nastavili sa radom - izjavila je dr Krčevinac.

O događaju je obavešteno Opštinsko javno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela.

Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje od 24 časa zbog učinjenog prekršaja vređanja i vršenja nasilja, na osnovu Zakona o prekršajima,

Takođe, u Odredu Žandarmerije u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv pripadnika Žandarmerije i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    22. januar 2020 | 16:39

    Dakle kraj sveta .... Na snimku se vidi kako pola policijske stanice brani hitnu od zandarma. Blago kriminalcima ...

  • Mm

    22. januar 2020 | 15:36

    Da, da.... Udario tuk na luk... Niste iz KV i nemojte tako. Verujte mi, nema razlike u ponasanju zandara i medicinskih radnika.

  • Tt

    22. januar 2020 | 14:21

    Pripadnik zandarmerije je pretio i prebio zdravstvene radnke hitne medicinske pomoci na njihovom radnom mestu a Osnovno tuziastvo se izjasnilo da nema elemenata krivicnog dela!!!??? Vervatno ce pravosudje ove drzave prebijene zdravstvene radnike uputiti na privatnu tuzbu protiv policajca i usput im naplatiti sudske takse i pripadajuce troskove. Da li bi sindikati, u nedostatku drzavne zastite na radnom mestu, trebalo da traze dodatnu obuku radnika za borilacke vestine u cilju samozastite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA