≫ 

Albanac je na ulazna vrata postavio bombu da mu deca ne izađu iz kuće: Detalji drame kod Prizrena

Na ulazna vrata kuće, Iran Badali navodno je postavio eksplozivnu napravu koja bi eksplodirala ukoliko bi se vrata otvorila

  • 1
Policajac Sami Taci Ubijeni policajac, Foto: Facebook/Shpetim Thaqi

Kada je policija krenula da upadne u kuću i uhapsi Irana Badalija u Žuru u Prizrenu, a nakon telefonskog poziva devojčice, naišli su na iznenađenje. Muškarac po imenu Iran, sa debelim kriminalnim dosijeom, navodno je postavio eksploziv na ulazna vrata, zbog čega je policajac Sami Tači poginuo, dok je njegov kolega teško povređen. Ni Iranov sin nije prošao bez povreda.

Iran je otišao svojoj kući 28. januara oko 19 sati. Njegov sedmogodišnji sin i ćerka bili su tamo. Po kazivanju Iranovih komšija, više puta je zlostavljao svoje dvoje maloletne dece. Sedmogodišnja devojčica osumnjičenog bila je ta koja je kosovsku policiju obavestila o nasilju koje joj je naneo njen roditelj.

Nekoliko minuta iza 20 sati, nakon poziva devojčice, policajci kosovske policije sa dva automobila otišli su ​​na lice mesta.

U zastareloj dvospratnoj kući u ulici "Šaćir Žuri" u selu Žur u Prizrenu, nalazilo se dvoje Iranove dece, koja nisu izlazila iz dnevne sobe.

Razlog njihovog boravka u kući bio je zastrašujući. Na ulazna vrata kuće, Iran Badali navodno je postavio eksplozivnu napravu koja bi eksplodirala ukoliko bi se vrata otvorila.

Ka kući Irana Badalija otišli ​​su pripadnici specijalizovane jedinice kosovske policije. Među njima su bili Sami Tači i Artur Mrasori, zajedno sa još trojicom kolega. Međutim, na mestu događaja, pokušavajući da uhapsi osumnjičenog, Irana Badalija, policija je upala u zamku - veruje se da je to postavljen eksploziv na ulazna vrata njegove kuće. U eksploziji su teško ranjeni Sami i njegov kolega Artur.

Tači je podlegao povredama, umro je dok su ga meštani prevozili u bolnicu u Prizrenu.

Kriminalna prošlost

Poznato je da porodica Irana Badalija iz sela Žur kod Prizrena ima krivičnu prijavu. Iranov otac bio je osuđen na nekoliko godina zatvora tokom 1990-ih zbog ubistva supruge i oca. Zatvor je služio u Dubravi, gde je ubijen u granatiranju tokom poslednjeg rata na Kosovu.

U takvoj situaciji Iran Badali je odrastao sam bez ičije brige.

- Iran je odrastao je kao siroče. Tata je bio u zatvoru zbog ubistva majke i dede (majčina strana), osuđen je u Dubravi. Ali on je umro tokom ratnog bombardovanja Dubrave - kažu Iranove komšije.

Ali pre oko 12 godina oženio se devojkom koja je živela blizu sela Žur. Sa njom je imao troje dece, dva dečaka i devojčicu.

Iran je uvek donosio probleme svojoj kući. Konzumiranje alkohola i drugih narkotika već mu je postalo navika.

Gledajući čitavu ovu situaciju, 2019. godine, nakon fizičkog i psihičkog nasilja, supruga se odlučuje da se od njega odvoji, ostavivši sa sobom samo jedno dete, sina nešto starijeg od godinu dana.

Drugo dvoje dece, sedmogodišnja devojčica i 11-godišnji dečak, boravili su u Žuru sa ocem Iranom do večeri 28. januara ove godine.

Video: Pomahnitali Albanac napao Špance: Skočio na haubu, golim rukama razbio šoferšajbnu

(Telegraf.rs/Gazeta Express)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA