≫ 

Ratko je ženu 11 puta udario u glavu, deca ga preziru, a kaže da je zločin izazvan njenim ponašanjem

Ratku se sudi zbog ubistva njegove žene Biserke

  • 0

Na suđenju Ratku Fanu (57) iz Temerina juče je, u nastavku dokaznog postupka, na glavnom pretresu u novosadskom Višem sudu povodom ubistva supruge pretprošle godine u Temerinu, bitan svedok odbrane, do sada nedostupan, napokon dao izjavu.

Svedokinja Olivera S, koja sada stanuje u Beogradu, a pre kobnog događaja je bila kratko podstanar kod, sada pokojne, Biserke i okrivljenog u Temerinu, svedočila je juče.

– Nas dve smo bile bliske kao sestre. Ona nije bila s Ratkom, već su samo živeli zajedno, govorila mi je. Bila je jako vezana za decu. On jeste noćio na tom salašu i ponekad odlazio da radi na pijaci, ali su se stalno svađali  – navela je Olivera S.

Nasilje u porodici, nad ženama, tuča, muž bije ženu, žena, svađa, batine, davljenje, udaviti Stalno su se svađali, kaže svedokinja Foto: Profimedia/imageBROKER

Na pitanje sudije da pojasni da li je Biserka bila u emotivnoj vezi s nekim drugim čovekom, moralo je da joj se prvo pojasni šta je emotivna veza. Кazala je potom da je oštećena imala prijatelja, starijeg čoveka, a da nije ulazila u to poznanstvo, kao i da ne zna više da kaže.

Podsetimo, optuženi je na otvaranju suđenja kazao da mu je jako žao zbog tragičnog događaja, ali da se zločin ne bi desio da nije bio „izazvan njenim ponašanjem”. On je u septembru, pred većem kojem predsedava sudija Slobodanka Gutović, ustvrdio da je policiju pozivao pre kobnog događaja u dva navrata, poslednji put dva dana pre ubistva, da bih prijavio da ga Biserka tera iz kuće i da je agresivna. Svađi supružnika, koji s bili u braku tridestak godina, nekoliko dana pre kobne prepirke bila je prisutna i Biserkina drugarica Olivera S.

Na ročištu su ispitani veštaci za sudsku medicinu i hemičar o ekspertizi alkohola u organizmu okrivljenog.

Nasilje u porodici, nad ženama, zlostavljanje Žrtva je zadobila najmanje 11 udaraca tupim predmetom u glavu Foto: Flickr/Simon & His Camera

Specijalista dr Radenko Vuković izjasnio se o načinu povređivanja. Кazao je da je žrtva zadobila najmanje 11 udaraca tupim predmetom u glavu, te da je pri zadobijanju udarca kod oka, uha i u slepoočnom predelu, verovatno odmah izgubila svest. On smatra da su sve povrede mogle nastati u kratkom intervalu – minutima, pri čemu je intenzitet fizičkog bola bio velik, ali kratkotrajan, budući da su povrede glave dovele do brze smrti.

Na psihijatrijske nalaze koji govore o njegovoj uračunljivosti i dostavljeni su Sudu verovatno je uticao niz racionalnih poteza okrivljenog nakon događaja. Između ostalog, njemu se pripisuje da je posle zločina složio i spakovao svoje stvari i otišao potom da proda robu na Najlon pijaci.

Tri ćerke i sin okrivljenog i ubijene Biserke iskoristili su pravo prilivegovanih svedoka na prethodnom ročištu da ne svedoče. Ćerke, koje su zasebno ulazile u sudnicu, pri izlasku u hodnik zastajale su kod vrata i pogledale okrivljenog na optuženičkoj klupi gotovo istim pogledom, koji bi se najpre mogao tumačiti kao pun prezira i osude.

Po navodima optužnice, 23. novembra pretprošle godine, oko 21 sat, u Temerinu, na salašu bez broja, na potesu Strelište, u kući u kojoj je živeo sa sada pokojnom suprugom Biserkom Fan, nakon kraće svađe optuženi je uzeo drvenu palicu dugačku pola metra, debljine četiri centimetra, kojom ju je udarao po nogama, grudima i glavi.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. februar, kad se očekuje iznošenje završnih reči, kao i izricanje presude.

Video: Nadežda Biljić sva krvava izašla iz Urgentnog centra

(Telegraf.rs/Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA