≫ 

Razbojnici metalnim šipkama izlupali i opljačkali poštu usred bela dana: Uzeli 200.000 dinara

Službenica na bolovanju, dva puta za osam meseci našla se na meti razbojnika

  • 1

Na meti još nepoznatog razbojnika u sredu oko 8 časova ujutru našla se pošta u kikindskom Mikronaselju koja je u ranijem periodu već pljačkana. Prema nezvaničnim informacijama, poslednji put od službenice je oteto oko 200.000 dinara.

Maskirani pljačkaš sa fantomkom na glavi je u poštu uleteo munjevitom brzinom i preteći metalnom šipkom, od službenice oteo novac. Razbojnik je, navodno, uletevši u poštu odmah počeo da preti službenici tražeći od nje novac i vitlao metalnim predmetom kojim je udarao po inventaru. On je tom prilikom razbio i staklo šaltera, a sve u cilju zastrašivanja od straha već skamenjene službenice.

Kada mu je prestravljena žena dala novac, napadač je izjurio iz objekta i nestao u nepoznatom pravcu. Pljačka pošte u Mikronaselju i to usred bela dana, nije se dogodila prvi put.

Pljacka banke, kacket, razbojnik Foto ilustracija: Telegraf, Shutterstock

Ista radnica pošte, sticajem okolnosti, našla se na radnom mestu i 14. juna prošle godine, kada su u objekat uleteli takođe maskirani razbojnici. Jedan od njih držao je sataru u ruci. Iako je tada nije povredio niti vređao, nesrećna službenica se posle osam meseci ponovo zadesila na istom mestu, ali je pljačkaš ovoga puta bio agresivniji.

- Ona je od stresa koji je doživela dva puta za kratko vreme na bolovanju. Razumljivo je, šok je veliki. Zamislite da vam se tako nešto desi i to na radnom mestu gde radite sa novcem i ugrožen vam je život - kratko su rekle njene kolege kojima posle svega što se desilo nije svejedno.

U Policijskoj upravi Kikinda rade na rasvetljavanju ovog slučaju, rečeno je kratko za Informer.

U prethodnoj pljački ove pošte sredinom juna prošle godine, razbojnici koji su u trenutku hapšenja bili pod uticajem narkotika ubrzo su uhvaćeni, a veći deo ukradenog novca, oko 300.000 dinara pronađen je kod njih.

Oružana pljačka u Kikindi dogodila se i početkom februara 2018. godine, ali su se lopovi tada nameračili na poštansku filijalu u ulici Žarka Zrenjanina iz koje su ukrali blizu 400.000 dinara.

Video: Pratili su ih od banke do kuće, pa ih opljačkali u po bela dana

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fenix

    1. februar 2020 | 16:03

    A gde je tu neki vid obezbeđenja?! Jadna žena se traumira, a gamad se navukla izgleda tu, pa ko u samoposlugu. Užas, divlji zapad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA