Državni sekretar Miodrag Poledica osumnjičen za pomaganje u nameštanju javnih nabavki

Nastavlja se istraga o zloupotrebama u PD "Infrastruktura železnice".

  • 8
Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevine, hapšenje Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Državni sekretar iz Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojeg je uhapsila policija sa  još četiri osobe u Privrednom društvu „Infrastruktura železnice“ je Miodrag Poledica. 

Ovo je nastavak istrage zloupotreba u tom preduzeću u okviru koje je 10. januara uhapšen direktor Miroljub Jevtić koji je u pritvoru.

Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u „Infrastrukturi železnice“ M. J, B. A. i B. Ć. u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise, zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je, kako se sumnja, pomogao i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, kako bi favorizovali Privredno društvo, čiji je direktor Z. S, u dobijanju poslova u izvođenju radova na železnici.

Zbog fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti, osumnjičeni M.M, direktor drugog privrednog društva, davao je tzv. "uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

Poledica je rođen u Beogradu 1969. godine. Osnovnu i srednju školu završio u Beogradu, diplomirao na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu završio specijalističke studije "Menadžment javne uprave".

Na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstrva, saobraćaja i infrastrukture imenovan u aprilu 2014. godine a prethodno od avgusta 2012. godine obavljao istu funkciju u Ministarstvu saobraćaja. Od 2003. do 2012. godine obavljao dužnost načelnika Odeljenja za železnički i intermodalni transport u ovom ministarstvu. Predsedavajući je za pregovaračka poglavlja: 14-Transportna politika i 21-Transevropske mreže u pregovorima sa EU.

(Telegraf.rs /Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA