≫ 

Stefana su krvnički tukli naočigled maloletnog brata? Novi detalji istrage o ubistvu momka iz Plane

Grupa momaka, među kojima je bilo i maloletnika, napala je najpre Stefanovog brata i počeli su da ga jure niz Ulicu Miloša Velikog

  • 57
Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Foto: Facebook/Stefan Filić

Stefan Filić (19) iz Starog Sela kod Velike Plane ubijen je u ovom gradu dok je branio svog mlađeg brata (17) od grupe mladića!

Pretpostavlja se da je Filić s bratom i drugovima bio u diskoteci u subotu uveče, a da se kobna tuča desila ispred lokala.

- Momci su bili u izlasku, a sve se desilo kada su krenuli kući. Grupa momaka, među kojima je bilo i maloletnika, napala je Stefanovog brata i počeli su da ga jure niz Ulicu Miloša Velikog. Stefan se suprotstavio napadačima kako bi zaštitio brata i tada je pretučen nasmrt - kaže izvor "Kurira".

Prema njegovim rečima, batinaši su držali mlađeg Filića, dok su starijeg krvnički udarali.

- Tukli su ga rukama i nogama. Oborili su ga na asfalt i šutirali ga u glavu. Njegov maloletni brat bio je nemoćan da mu pomogne, a da tragedija bude veća, bio je primoran da gleda sve to - kaže izvor.

Nakon što su batinaši unakazili Filića, razbežali su se.

Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Foto: Facebook/Stefan Filić

- Njega je u lokvi krvi i bez svesti zatekao policajac. Odmah je prevezen u beogradski Urgentni centar, gde je u ponedeljak preminuo - kaže izvor i dodaje da je policija uhapsila dvojicu mladića - N. B. (21) i M. P. (21), dok je protiv petorice momaka, od čega je četvoro maloletno, podneta krivična prijava u redovnom postupku za učestvovanje u tuči.

N. B. i M. P. su već saslušani u Osnovnom tužilaštvu i određen im je pritvor do 30 dana. Pošto je žrtva preminula, krivično delo će biti prekvalifikovano u teške povrede sa smrtnim ishodnom, te će predmet biti prebačen u Više tužilaštvo, piše Kurir.

- Istraga je pokazala da su dvojica uhapšenih najviše udarala Filića, dok su ostali gledali. Utvrđeno je i da u tuči nije korišćeno nikakvo oružje, niti palice i motke - objašnjava sagovornik i dodaje da se ispituju motivi brutalnog ubistva.

- Zasad nije poznato zbog čega su napadači nasrnuli na Filićevog brata, a potom i na njega. Moguće je da je još u diskoteci došlo do nekih čarki među njima - dodao je on.

Video: Ovo je ceo snimak prebijanja maloletnika u Vranju

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    4. februar 2020 | 23:09

    Za mene je ovo tesko ubistvo, sutirati nekog do smrti! 40 godina pa neka razmisljaju, maloletnici isto. Ako su sad sposobni da ubiju sta ce raditi kasnije. Brat nikada nece izleciti traume, ubijeni nece oziveti, ne treba ni oni da budu na slobodi.

  • Vladimir

    4. februar 2020 | 23:15

    Zakon se ne sprovodi i otud siledzijstva i ubistva.Da drzava funkcionise ovi mangupi bili uhapseni i privedeni zakonu a za ubistvo, svim ucesnicima dpzivotna robija.

  • dago 1

    4. februar 2020 | 23:23

    Tako su i odgojeni. Uvijek ce praviti probleme. Nije to ni prvi put, samo sad je ubistvo u pitanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA