≫ 

Strah u Požegi zbog silovatelja: Milenko duže bio u zatvoru nego na slobodi, možda ga ne poznamo

Kako saznajemo, njemu je istekla kazna od 14 godina, a jedan deo te kazne je ležao i u Kazneno-popravnom zavodu Zabela u Požarevcu

  • 12

Milenko Č. (64) koji je u utorak posle 14 godina pušten na slobodu zbog silovanja maloletnice, a zbog kojeg je Igor Jurić, osnivače Fondacije "Tijana Jurić" izrazio bojazan i pozvao roditelje iz Užica i Požege da čuvaju svoju decu, više puta je osuđivan za silovanje.

Požežani, kako piše ovaj list, brinu za svoju decu jer strahuju da ponovo ne počini slično nedelo.

- Priča se da su ga poslednjih dana viđali u gradu, ne znamo da li je to tačno. Možda ga ne bismo ni poznali, jer je duže bio u zatvoru nego na slobodi. Čujemo i da više ne živi u onom naselju u požeškom selu Lisište, ko zna gde je. Pričalo se ranije da je silovao mlade devojke, ne samo ovde nego i u drugim mestima Srbije. Pominjalo se da je ovde na nasipu kod reke nekad silovao jednu žensku osobu. Treba ga se čuvati - pričali su juče pojedini Požežani.

U pravosudnim spsisima u Požegi nema mnogo o krivičnim delima Milenka Č. U Višem javnom tužilaštvu u Užicu, našli su jedini podatak da je on još 1987. godine tu osuđen na 8 godina zatvora, zbog silovanja.

Pretpostavlja se da je sledeća nedela počinio u drugim gradovima i krivično odgovarao pred drugim sudovima.

Poslednja presuda koju je odležao, kažu, izrečena mu je u Valjevu.

Inače, meštani Požege i Užica, dele ovu fotografiju na Fejsbuk stranici Užice-oglasna tabla uz tvrdnje da je ovo Milenko Č. 

Kako saznajemo, njemu je istekla kazna od 14 godina, a jedan deo te kazne je ležao i u Kazneno-popravnom zavodu Zabela u Požarevcu.

Podsetimo, Jurić je istog dana kada je Milenko pušten iz zatvora objavio na društvenim mrežama tu vest i upozorio roditelje iz Užica iu Požege da čuvaju svoju decu. On je izrazio strah da se ne ponovi Malčanski berberin, ili Dušan Murgaški Pikaso iz Novog Sada.

(Telegraf.rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rex

    6. februar 2020 | 12:44

    A da Juric nije ovo objavio za tog monstruma ne bi se ni znalo. Svaka vam cast gospodine Juricu i hvala vam sto ukazujete na ovakve prestupnike. Moje je mišljenje da bi ti ljudi trebali da budu na neki nacin obelezeni i da se njihovo kretanje prati.

  • Ena

    6. februar 2020 | 11:47

    Zasto monstrum nije kastriran ?Za par meseci on ce ponovo da nesto uradi jer kad shvati da nema od cega da zivi a u zatvoru je imao sve .!

  • Sneza

    6. februar 2020 | 14:06

    Sve dok cerka od nekog sudije ili tuzioca ne prodje kao mala Monika ili Tijana, ovakvi ce se setati medju decom. Da ne bi Igora Jurica za ovoga se ne bi ni znalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA