≫ 

Osuđeni Gurović, koji je pretukao suprugu i ćerku, traži posebne uslove u izdržavanju kazne

- Postupajući sudija Trećeg osnovnog suda je donela odluku kojom se menja mesto izdržavanja kazne zatvora - navodi se iz Trećeg osnovnog suda

  • 14
Milan Gurović Foto: ATA Images

Bivši košarkaš Milan Gurović, koji je osuđen na deset meseci kućnog zatvora zbog nasilja u porodici jer je pretukao suprugu Tanju i maloletnu ćerku, podneo je molbu za odlaganje kazne i zahtev da kaznu ne izdržava u stanu svoje majke u Novom Sadu, kako je prethodno dogovoreno, već u Beogradu.

U Trećem osnovnom sudu je rečeno da je Gurović podneo zahtev za promenu mesta izdržavanja kazne.

- Postupajući sudija Trećeg osnovnog suda je donela odluku kojom se menja mesto izdržavanja kazne zatvora - navedeno je u odgovoru ovog suda. Pored toga Milan Gurović je podneo i molbu za odlaganje izvršenja kazne “budući da je podneo zahteo za promenu mesta izvršenja kazne".

- Navedenom organu će biti dostavljena i odluka postupajućeg sudije kojom se menja mesto izdržavanja kazne zatvora - saopšteno je iz suda.

Sa Gurovićevim advokatom Zvonkom Radovanovićem Blic je pokušao da kontaktira nakon što nam je iz suda rečeno da je njegov klijent tražio da kaznu ne robija u Novom Sadu, u majčinom stanu, već u Beogradu, ali nam je on rekao da je na suđenju. Ipak, nekoliko dana pre nego što smo dobili zvaničnu informaciju o Gurovićevom zahtevu za promenu mesta izdržavanja kazne i molbe za odlaganje, bio je rečitiji.

Milan Gurović Milan Gurović, Foto: ATA Images

- Gurović je poslodavac, ima svoj klub u Beogradu i završava halu. U toj hali trebalo bi da ima i stan i moguće je da će tražiti da kaznu izdržava u Beogradu, da ne bi svakog dana putovao iz Novog Sada. On ima pravo da radi, da odlazi na posao i to bi mu bilo lakše iz Beograda nego iz Novog Sada - rekao je pre nedelju dana advokat Radovanović.

Priveden po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva

Bivši košarkaški reprezentativac koji je tokom karijere nosio dresove oba večita rivala, ali i brojnih inostranih klubova, u žižu javnosti ponovo je dospeo pre dva meseca, nakon što ga njegova supruga Tanja prijavila da je tukao nju i njihovu maloletnu ćerku. Priveden je po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva zbog sumnje da je u porodičnom stanu koji se vodi na njegovu suprugu Tanju nasrnuo na nju i njihovu maloletnu ćerku.

Kako je Tanja ispričala na saslušanju, Milan ju je šamarao, udarao pesnicama po glavi i telu, a nakon što je pala na zemlju, nastavio je da je bije i rukama i nogama. Ona je ispričala da je u pomoć pozvala ćerku, koja je brzo došla i pokušala da je odbrani od oca, međutim, on je tada nasrnuo i na nju i udarao njenom glavom o stepenik. Gurović je u prvi mah ove optužbe demantovao, ali je priznao da je došlo do incidenta i da je suprugu "samo uhvatio za vilicu i odgurnuo". Rekao je i da su se svađali jer ne želi da mu da razvod već dve godine, a kao razlog je naveo to što on ima para.

Milan Gurović sa suprugom Milan Guirović sa suprugom, Foto: Facebook

Priznao krivicu

Gurović je na saslušanju, međutim, priznao krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvom, pa je osuđen na deset meseci kućnog zatvora, kaznu koju će izdržavati bez elektronskog nadzora. Dogovorenu kaznu odmah je potvrdio i nadležni sud, a Guroviću je istovremeno izrečena i zabrana prilaska ženi i ćerki od pola godine.

Posle priznanja krivice Gurović se nije oglašavao u medijima, već je odmah otputovao u Novi Sad, kod majke. Pojedini mediji preneli su da se poslednjih dana na društvenim mrežama mogu videti njegove fotografije sa decom koja u njegovom klubu treniraju košarku.

Video: Simpatije i zaljubljenost posle godinu dana dobili strašan epilog

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    6. februar 2020 | 20:25

    Dokle cemo kao drzava da dajemo ustupke raznim manijacima i silovateljima, ubicama?Cuj priznao delo. Pa onda veca kazna a ne manja.I obavezan zatvor a ne kucni pritvor i sta sve drugo.Drzava treba da posalje jak signal svakome ko bije i maltretira druge.Sad jos i bira gde ce da sedi u kojoj kuci!!!!Padinska skela ili zabela izmedju togada bira.

  • DARKO 100%

    6. februar 2020 | 20:12

    Nekome nanogica dodje ko odmor,prijavi svoje mesto prebivalista negde na more ili banju ,neko turisticko mesto i uziva ,odmori mozak od svega

  • Nash

    6. februar 2020 | 21:04

    Ko jos moze ovom nasilniku da poveri svoje dete da ga trenira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA