"Hiljadu dinara meni, pa prostitutka tebi" Ovako je pao Nišlija (21) koji je oglas postavio onlajn

Istraga je počela kada je na Guglovim ličnim oglasima primećen jedan koji je ličio na ponudu za pružanje seksualnih usluga

  • 8

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana M. A. (21) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično delo posedovanje u vršenju prostitucije. Uhapšen je zbog posredovanja u prostituciji On je uz novčanu nadoknadu pronalazio prostitutkama mušterije objavljujući njihove fotografije u oglasima na internetu.

Za sada se ne zna tačno, da li je uopšte imao saglasnost prodavačica ljubavi da im nalazi mušterije, ili je to činio na svoju ruku kako bi se domogao para. Organi gonjenja povezali su ga sa jednom prostitutkom, ali se veruje da se ovom nečasnom rabotom bavio duže vreme.

Kako saznajemo, klupko je počelo da se odmotava kada su inspektori MUP, koji se bave borbom protiv trgovine ljudima, uočili na internetu oglas sumnjive sadržine.

- Na Guglovim ličnim oglasima primećen je jedan koji je ličio na ponudu za pružanje seksualnih usluga. Uz lascivne navode upućene muškarcima, objavljene su slike golišavih žena. Međutim, umesto telefonskog broja na oglasu je ostavljena mail adresa. Policijski inspektori su poslali elektronsku poruku, ali su se začudili kada im je odgovorio muškarac. On im je objasnio da će ih povezati sa prostitutkom ali da to košta, te da treba njemu da uplate hiljadu dinara - objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U nastojanju da zametne tragove, osumnjičeni im je dao broj računa kladionice na koji je trebalo da mu se uplate pare.

Prostitucija hapšenje Printscreen: MUP.RS

- Uplaćena mu je tražena suma i on je zaista dao broj telefona prostitutke. Policajci su se predstavili kao navodne mušterije i počeli da se sa njom dogovaraju. Ona je tražila najpre 150 evra, a nakon cenkanja došli su do sume od 120 evra. Objasnila im je da u tu cenu ulazi i iznajmljivanje stana na dan, a ostalo po mušterijinoj želji. Kada su policajci otišli na navedenu adresu, zatekli su četrdesetosmogodišnju ženu koja je priznala da se bavi prostitucijom – saznajemo od naših izvora.

Kada su obezbeđeni dokazi da se zaista radi o prostituciji, policija je krenula u potragu za makroom.

- On je identifikovan zahvaljujući računima u kladionici sa kojih je podizao novac koji mu je uplaćivan od mušterija kojima je nalazio prostitutke. Veruje se da klijente nije tražio u dogovoru sa njima, jer im nije uzimao deo zarade već je svoju "proviziju" naplaćivao od mušterija. Moguće je da je i on ili neko od njegovih poznanika koristio njihove usluge i da je tako došao do njihovog broja telefona pa mu je sinula ideja da na tome zarađuje. Ovo iz razloga što u Nišu nije lako doći do plaćenih seksualnih usluga, jer se prostitutke svesne da im prete debele kazne, dobro skrivaju. Više ih nema ni u okolini Železničke stanice pa ni na kamionskim stajalištima gde su obično "ordinirale" - kažu naši sagovornici.

Ukoliko bude osuđen, preti mu zatvor od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Dok su posredovanje u prostituciji i podvođenje krivična dela za koja su propisane ozbiljne zatvorske kazne, pružanje seksualnih usluga za novac je samo prekršaj. Ovo iz razloga što su prostitutke često žrtve trgovine ljudima ili se na ovu nečasnu rabotu odlučuju zbog teških materijalnih prilika.

Tako je Zakonom o javnom redu i miru predviđeno da će osoba koja se odaje prostituciji, koristi usluge prostitucije ili ustupa prostorije za prostituciju kazniti novčanom kaznom u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA