≫ 

Sirijac uhapšen u Subotici zbog napada na tinejdžera: Potrčao za njim, srušio ga, pa tražio mobilni

U pomoć su priskočili policajci iz stanice koja se nalazi na samo pedesetak metara od lokacije gde se dogodio incident

  • 8
Subotica Subotica / Printskrin: Youtube/My Trips

Subotička policija uhapsila je sinoć dvadesetogodišnjeg Sirijca, ubrzo posle napada na petnaestogodišnjaka. Napad je kvalifikovan kao nasilje nad drugim licem.

- Osumnjičeni se tereti da je juče u popodnevnim časovima, srušio na zemlju Subotičanina i pokušao da pobegne, ali su ga policijski službenici u tome sprečili – potvrdili su u Policijskoj upravi Subotica.

Njemu je određeno zadržavanje do 24 časa, posle čega će, uz prekršajnu prijavu, biti priveden sudiji Prekršajnog suda u Subotici.

Incident se dogodio oko 18 časova u blizini Gradskog klizališta, kada je, kako je za sada poznato, Sirijac susreo grupu od šest dečaka u dobi oko 15 godina.

U pomoć su priskočili policajci iz stanice koja se nalazi na samo pedesetak metara od lokacije gde se dogodio incident.

Dečaku tražio mobilni telefon

- Njih je na putu prema gradu, od železničkog podvožnjaka do Stadiona malih sportova (klizališta) napao migrant. Uspeli su da utrče u dvorište klizališta. Kako su ulazna vrata od garderobe klizališta bila zaključana, jedan dečak je bio žrtva napada jer nije uspeo na vreme da preskoči ogradu u povratku na ulicu kada je migrant utrčao za njima. Skinuo ga je sa ograde i tražio mobilni telefon - objavio je na svom Fejsbuk profilu N. Z. otac jednog od dečaka iz grupe. - Dvojica dečaka su utrčala u policijsku stanicu i tražila pomoć i brzom reakcijom policijskih službenika, najpre policajke na prijavnici, a potom i njenih kolega, migrant je savladan i uhapšen.

Povređenom dečaku ekipa Hitne pomoći sanirala je lakšu povredu ruke.

Saveti oca za ubuduće: Obiđi ih u širokom luku, uvek budi u društvu...

Zbog ovakvih situacija, ovaj Subotičanin je svom detetu dao "upustva kako treba da se ponaša kada se sretne sa migrantima, da ih obiđe u širokom luku, da ne ide sam nego uvek sa drugovima, da do kuće ide prometnim i osvetljenim ulicama, a posle 18 časova isključivo taksijem".

Stav ovog roditelja nije retkost. Društvene mreže vrve od apela nadležnima da se nešto preduzme povodom bezbednosne situacije u gradu, jer je na subotičkim ulicama primetan prilično veliki broj migranata.

Video: Migranti zaposeli zgradu železničke stanice Batajnica

(Telegraf.rs / Izvor: subotica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    10. februar 2020 | 15:37

    Hoce li ova vlast poceti vec jednom da radi nesto u korist naroda i izbaci olos iz Srbije? Svaki dan ih vidim! Crni mracni sve vojno sposobni! Strasno! Sta se ceka? Da nas poubijaju???

  • Jelena

    10. februar 2020 | 15:44

    Treba li da siluju nekoga ili ubiju da bi se već jednom videlo da su oni zlo.. Koliko im duvaju u dupe ima ce veća prava od nas.. Sta ce nam ovde okupirali su celu Suboticu pale, uništavaju.. Treba ih u skupštinu dovesti pa nek reše problem..ovo nije država ovo je svratište

  • Rs

    10. februar 2020 | 15:34

    Šta smo dočekali da nas u sred Srbije maltretiraju emigranti zemljo Srbijo ima li te

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA