• 9

Odloženo suđenje Flekici za ubistvo Kristine na benzinskoj pumpi zbog sudskog veštaka. Na odmoru je

Na ročište nije došao ni Kristinin otac jer je prethodno obavešten da sudski veštak neće prisustvovati suđenju

  • 9

U Palati pravde danas je odloženo suđenje Milošu Srebriću Flekici, optuženom za ubistvo Kristine Kaplanović (20) na benzinskoj pumpi u Malom Mokrom Lugu. Ročište je za mart pomereno jer se u sudnici nisu pojavili veštak sudske medicine, kao ni otac ubijene Kristine.

Kako je sudija naveo, veštak sudske medicine je na godišnjem odmoru, a kako je Svetislav Kaplanović ranije obavešten o ovome, ni on nije došao na suđenje za ubistvo njegove ćerke.

Na ročištu se nije pojavila ni svedok Bosiljka Mihajlović, čije je prisustvo ranije zahtevao tužilac.

U međuvremenu, izdata je naredba za antropometričko veštačenje, a branioci okrivljenog angažovali su stručni tim savetnika za veštačenje.

Srebrićevim advokatima dostavljen je zapisnik iz NIS-a, za koji oni tvrde da nije tačan. Sudija je ponovo tražila da se pregledaju snimci kako bi se utvrdilo koji delovi fale i kako su oni izbrisani.

Devojka ubijena jednim metkom

Da podsetimo, Miloš Srebrić, zvani Flekica, optužen je da je 25. maja 2017. godine, u pokušaju pljačke, ispalivši metak u glavu, ubio Kristinu, koja je radila na benzinskoj pumpi, zbog plena od 10.000 dinara u kasi.

Na poslednjem ročištu, koje je održano 16. januara, prikazani su snimci sa sigurnosnih kamera, koje su sudu dostavili MUP i NIS. Umesto da olakšaju postupak, čini se da su ga otežali, jer su snimci oskrnavljeni, odnosno, svaki među njima je isečen u ključnom trenutku.

Kristina Kaplanović

Ubijena Kristina/ Foto: Facebook/Kristina Kaplanović

Kako je tada istakao Srebrićev advokat Jugoslav Tintor, a kako su i sami novinari mogli da se uvere, na snimcima nedostaje ključnih 5 minuta i 10 sekundi. 

Na snimcima se vidi mladić koji se na pumpi pojavio 23 sekunde nakon ubistva i koji nikada nije svedočio.

Muškarac je na sebi imao svetle iscepane farmerke, svetli karirani duks sa kapuljačom i svetle "najki" patike. Na snimku sa kamere broj 7 vidi se kako on dolazi "folksvagenom" na pumpu u 22 sata 36 minuta i 5 sekundi. Zatim izlazi iz vozila, gleda ka pumpi, polazi ka njoj, međutim, naprasno se vraća, uzima telefon  i telefonira konstatno kretajući se ka i od pumpe, i oko kola.

Veliki mokri lug, pucnjava, pumpa, NIS

Pumpa na kojoj je Kristina ubijena/ Foto: Telegraf

Isti muškarac vidi se i na snimcima sa drugih kamera. Na njima se vidi da je na pumpi dočekao policiju sa kojom je i razgovarao. 

O ovom muškarcu, kako je na poslednjem suđenju u Palati pravde istakla odbrana Miloša Srebrića ne postoji nijedan zapis u istražnim spisima.

Video: Sedim u sudnici pored ubice svoje ćerke, a on ne sme da me pogleda u oči

(S. Č.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dedamraz

    kada covek koji je ubio i oteo 10000 din moze da namesti snimak kamere policiju itd ...sta onda mogu ovi malo ili mnogo jaci da urade???

  • Ujka Zitko PFK

    Na odmoru je 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

  • Mikii

    Ja bih to malo ...... drugacije resio !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima