≫ 

Sahranjeni Boris (25) i Vladimir (17): "Nisu se trkali, pogrešno su procenili da će prestići voz"

Mladićima održano zajedničko opelo; prijatelj pokušao da objasni šta se desilo kobne noći

  • 24

Boris Cap (25) i Vladimir Olejar (17), mladići koji su poginuli u noći između subote i nedelje na pružnom prelazu kod mesta Zmajevo, sahranjeni su danas u rodnoj Kucuri. Grko - katolički sveštenici držali su im zajedničko opelo u kapeli, a zbog neutešnih roditelja koji su pod sedativima na terenu je sve vreme dežurala ekipa Hitne pomoći.

Budući da je zbog pogibije nesrećnih mladića u opštini Vrbas danas proglašen dan žalosti, sahrani su prisustvovali brojni članovi porodica Cap i Olejar i njihovi rođaci, prijatelji i poznanici koji su u nepreglednoj, tihoj koloni na večni počinak prvo ispratili Vladimira koji je sahranjen na rusinskom, a zatim i Borisa koji je sahranjen na mađarskom groblju.

Borisovi prijatelji kažu za Blic da se "klupko" oko misteriozne pogibije dva mladića polako odmotava i ističu da alkohol sa tragedijom nije imao nikakve veze.

Boris Cap Poginuli Boris Foto: Privatna arhiva/Facebook

- Nažalost, sada smo se svi na sahrani okupili. I oni koji su ranije kobnog dana bili sa Borisom i Vladimirom i oni koji su te večeri sedeli sa njima u kafiću u Kisaču. Boris je popio jedan sok i nakon toga seo za volan i uputio se kući sa Vladimirom. Dakle, nisu bili pijani i pokušavali da se trkaju sa vozom već je jednostavno došlo do pogrešne procene u brzini i smatrali su da će uspeti pre voza da pređu prugu. Nažalost, nisu uspeli i zadesila nas je velika tragedija – priča za "Blic" prijatelj pokojnih mladića.

Podsetimo, Boris i Vladimir poginuli su u noći između subote i nedelje na pružnom prelazu nadomak Zmajeva u Opštini Vrbas kada su se vraćali iz Kisača u Kucuru.

Nesreća se dogodila na nekategorizovanom putu sa samo jednom saobraćajnom trakom na pružnom prelazu koji je obeležen saobraćajnim znakom, ali nema svetlosnu signalizaciju niti rampu.

Izvor blizak istrazi rekao je tada za "Blic" da su preliminarni rezultati istrage potkrepljeni izjavama svedoka ukazali na to da su se mladići kretali putem koji ide paralelno sa prugom i u jednom trenutku blago savija i vodi ka pružnom prelazu.

- Verovatno je vozač automobila pogrešno procenio brzinu voza i mislio je da će stići pre njega da pređe preko prelaza pa je dodao gas. Mašinovođa je navodno shvatio šta se dešava i upozoravao je vozača svetlosnim i zvučnim signalima u nadi da će se zaustaviti. Kada je shvatio da se automobil ne zaustavlja pokušao je da zakoči, ali na žalost nije uspeo da zaustavi teretnu kompoziciju sa 14 vagona - objasnio je naš sagovornik.

"Reno senik" kojim je upravljao Boris je od siline udarca odleteo desetak metara, a lekarske ekipe Hitne pomoći po dolasku na mesto udesa mogle su samo da konstatuju smrt nesrećnih mladića čija tela su prevetena na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.

Video: Teška saobraćajka u Pančevu: Voz udario u auto, jedna osoba poginula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jacim

    11. februar 2020 | 19:29

    I kad kazu sa 18 punoljetan. Musko je do 30 dijete a neki i posle 30te

  • Ljubo

    11. februar 2020 | 19:29

    To je samoubistvo.

  • Гаргамел

    11. februar 2020 | 21:09

    Возач моторног возила је морао зауставити своје возило на знак СТОП ... ту се прича завршава.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA