≫ 

Jeličić se ranije sekao po vratu, danas vršio malu nuždu nasred sudnice: Advokat tražio psihijatra

Branilac ponovio zahtev za obnavljanjem veštačenja kako bi se utvrdilo da li je pripadnik "valjevske grupe" sposoban da nastavi suđenje

  • 4
Zoran Jeličić Foto: RTS

Zoran Jeličić, optužen da je pripadnik kriminalne "valjevske grupe", koji je krajem novembra prošle godine u sudnici Specijalnog suda u Beogradu pokušao da se ubije presekavši vrat malim sečivom, danas je napravio još jedan incident. Naime, on je nekoliko puta tražio da ode u toalet, a pošto mu, navode Novosti, to nije bilo dozvoljeno, u jednom momentu je skinuo pantalone i izvršio malu nuždu u boksu gde sede optuženi.

Sudsko veće ga je zbog toga kaznilo, i odlučilo da u daljem toku pretres prati iz posebne prostorije.

Njegov branilac, advokat Dragoljub Đorđević, još jednom je ponovio svoj zahtev da se obavi veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je Jeličić sposoban da prati suđenje.

Zoran Jeličić, Specijalni sud u Beogradu Specijalni sud u Beogradu Foto: Mateja Beljan

Inače, Jeličić je pred kraj prvog dela jučerašnjeg pretresa, nakon nekoliko zahteva, pušten u toalet, zbog čega je na kratko prekinuto suđenje. Pošto se nije vraćao desetak minuta, sudija je poslala pripadnika sudske straže da vidi da li mu je dobro. Jeličić je kazao da ima grčeve i da neće skoro izaći, zbog čega je određena pauza.

Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš zatražio je izuzeće sudije jer kako je izjavio na prošlom suđenju imputirala optuženima da su homoseksualci.

- Sudija je na prošlom suđenju uvredila nas optužene kada se ismejala jednom od njih. Proveo sam 7 godina u pritvoru i nisam homoseksualac - rekao je Laza Bombaš i zatražio njeno izuzeće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA