≫ 

Advokat ćerke ubijenog investitora: Coka pre suđenja ukinula punomoć braniocima, ovo je konstrukcija

Osumnjičenoj Stojanki Stojanović nanogica stavljena 30. avgusta prošle godine

  • 6
Stojanka i Marko Stojanović Foto: Informer

Dugo očekivan početak suđenja Stojanki Stojanović (72), poznatijoj kao baka Coka, koja se tereti za ubistvo investitora Zorana Trifunovića (58) na Zvezdari, odložen je u Višem sudu u Beogradu, jer se na zakazanom pripremnom ročištu nije pojavila optužena.

Stojanka Stojanović, kojoj je stavljena nanogica i koja se nalazi u kućnom pritvoru od 30. avgusta prošle godine, trebalo je da se u četvrtak, prvi put, pred sudom izjasni da li je kriva za ubistvo investitora. Baka Coka nije u Palatu pravde došla iz opravdanih razloga, a njen sin Marko Stojanović je sudu dostavio podnesak u kojem navodi da ona nije zdravstveno sposobna da prisustvuje suđenju, pišu Novosti.

Advokat Slobodan Ružić, punomoćnik ćerke ubijenog investitora, potvrdio je da je zatraženo da se veštači zdravstveno stanje optužene, što je sud prihvatio:

Stojanka i Marko Stojanović Foto: Informer

- Optužena je neposredno pre suđenja otkazala punomoć dvojici advokata, a ja zaključujem da je reč o konstrukciji. Najveći apsurd je da je optužena poslala predsedniku suda podnesak u kojem traži suđenje u razumnom roku.

Stojanka Stojanović optužena je za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja, zbog čega joj preti kazna i do 40 godina zatvora. Baka Coka je, navodno, u policiji priznala zločin, ali je u tužilaštvu odlučila da se brani ćutanjem.

Sukob

Stojanovićevoj se na teret stavlja da je zbog sukoba oko placa, 2. septembra 2018. u Vučićevom prolazu na Zvezdari, pucala u investitora, a sve su zabeležile i sigurnosne kamere. Ona je pucala Trifunoviću u vrat, a kada je pao, ispalila mu je hitac u stomak, pa u glavu. Nakon toga, vratila je pištolj u ceger i mirno otišla kući i legla da spava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA