Policija otkrila šta je prethodilo krvavom piru policajke iz Gnjilana koja je masakrirala porodicu

Kosovska policija oglasila se na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je otkrila potpunu hronologiju šta je sve prethodilo ovom užasnom zločinu

  • 15
Valdete Bllaca, Valjdete Blaca Foto: Facebook

Ceo region šokirala je jučerašnja vest kada je policajka u Gnjilanu Valjdete Blaca pištoljem ubila oca, majku i dva brata, a onda je izvršila samoubistvo. Slučaj je privukao veliku pažnju, posebno posle informacije da je bilo poznato da je policajka imala mentalnih problema, zbog čega su suspendovana četiri funkcionera policije u Gnjilanu.

Kosovska policija oglasila se na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je otkrila potpunu hronologiju šta je sve prethodilo ovom užasnom zločinu. Naime, organi reda naveli su da je Blaca 7. jula 2017. godine, po preporuci psihologa, bila na poštedi, odnosno nije izlazila na teren i bavila se administrativnim poslovima. Ova odluka je potvrđena 16. oktobra 2019. godine zbog "zdravstvenih razloga". Njoj je tom prilikom oduzeto službeno oružje.

Policija je istakla da je u periodu od 2016. do 2019. godine imala 14 sastanaka sa psihologom, a vlasti su je poslali u kliniku, gde joj je ustanovljena dijagnoza i pripisana terapija. Poslednji tretman imala je 3. oktobra 2019. godine, a tada je preporučeno da zbog zdravlja preda pištolj i uniformu zbog mentalnih problema, te je dobila i odgovarajuću terapiju, tvrdi policija.

Pištolj je bio u stanici

Prema navodima policije, oružje Valjdete je oduzeto i bilo je skladišteno u stanici u kojoj je ona radila. Iako organi vlasti kažu da i dalje istražuju kako je oružje nestalo, kosovski mediji spekulišu da ga je najverovatnije ukrala iz policijske stanice.

Kosovska policija navela je da je u toku obdukcija žrtava, kao da i veštačenje mesta ubistva u toku. Prema rečima nadležnih, potencijalni svedoci su ispitani na licu mesta, a policija je konktatirala 20 osoba u vezi sa ovim masakrom.

Dva metka u glavu

Kosovski mediji spekulišu da su žrtve navodno usmrćene sa dva metka u glavu. Izvori su izvestili da je starijeg brata, Fisnika Blaca, sestra ubila dok je spavao u svojoj spavaćoj sobi, otac Zećir i drugi brat Bljerim su ubijeni u dnevnoj sobi, a majka Hanife je ubijena u drugoj sobi.

Krvoproliće jer nisu osnovali porodice?

Prema rečima rođaka porodice, ova porodica je delovala kao složna, ali su očigledno skrivali neke svoje probleme.

- U stvari, Valjdete i njena braća još nisu oformili svoje porodice, što je mogao biti jedan od razloga za nesugasice i svađu sa roditeljima - kazao je ovaj rođak.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z001

    19. februar 2020 | 18:27

    Policija fejsbuči hahahaha i koliko su lajkova skupili ?

  • Boki

    19. februar 2020 | 18:19

    To su otkrili a ko je ubio Ivanovića to ne mogu

  • RICINUS

    19. februar 2020 | 19:18

    Ovaj zlocin mi liči na surovu mafijaški likvidaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA