≫ 

Devizni penzioner iz Zaječara surovo mučen, pa ubijen: Sumnja se da je motiv koristoljublje

Pretpostavlja se da je motiv ubistva Slobodana Z. (76) koristoljublje

  • 4
Les, mrtvak, mrtvacnica, mtrav covek Foto-ilustracija: Shutterstock

Zaječarac Slobodan Z. (76), koji je penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za "mercedese", pronađen je u sredu ujutro mrtav u svojoj kući u kojoj je živeo sam. On je, kako se pretpostavlja, pretučen nasmrt, a njegovo telo pronašla je gerontodomaćica, koja je došla da ga obiđe, pišu Novosti.

- Kako se pretpostavlja, motiv ubistva najverovatnije je koristoljublje - navodi izvor blizak istrazi.

Za sada nepoznati počinilac ili više njih su pod okriljem mraka ušli u Slobodanovu kuću, vezali mu ruke na leđa, usta zalepili selotejp trakom, a zatim ga pretukli. Devizni penzioner je preminuo od zadobijenih povreda.

- U ovom trenutku, još nije poznato da li je iz njegovog doma ukraden novac. To će se znati tek posle detaljne istrage. Ali, ono što se sa sigurnošću može potvrditi jeste da je penzioner bio surovo tučen i mučen - navodi sagovornik Novosti.

Komšije kažu da je Slobodan živeo sam, ali i da je često, putem medija, tražio ženu.

- Slobodanov oglas da traži suprugu se "vrteo" na lokalnom radiju. Dolazile su žene, nije da nisu. Ali, nijedna se nije dugo zadržala - kažu komšije.

Jedan od komšija nam je ispričao da je jedna doktorka često posećivala Slobodana, i medicinski se brinula o njemu, budući da je on bio srčani bolesnik.

- Nakon što je ta doktorka umrla, njen suprug je često dolazio kod Slobodana i tražio mu novac na zajam. Koliko znamo, imao je para i nije mu bio problem da ih pozajmi, što je često i činio - navode komšije.

Slobodan je svakog jutra sam išao u nabavku.

- Bio je ljubazan i uvek vedar. Šalili smo se sa njim i pitali ga kada će da se oženi, a on je uvek odgovarao, kroz smeh, da "čeka onu pravu" - pričaju komšije.

U Policijskoj upravi u Zaječaru intenzivno tragaju za počiniocem ovog svirepog zločina.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    20. februar 2020 | 01:45

    Nikada nisam čuo da je pronađen ijedan počinilac ovih ubistava starih ljudi iz koristoljublja.

  • Ismail

    20. februar 2020 | 01:11

    U Srbiji su kazne za namerna ubistva smešne i uvredljive za žrtve. Očekujem da će se ubice braniti sa slobode, ako ih uhvate. A ako su još i maloletni već za nekoliko godina će biti u prilici da ponove zločin. I za ovo ubistvo su krivi pravosuđe i zakonodavni odbor skupštine. Sankcije za ovakve zločine uopšte ne deluju odvraćujuće za potencijalne buduće ubice. Naprotiv ih ohrabruju da počine zločin. U USA bi ove ubice dobile doživotnu kaznu zatvora i u slučaju da su počinitelji maloletni.

  • Devizni penzioner

    20. februar 2020 | 00:23

    Eeee a mene odbili za oruzije,kazu star sam i ne trebami,nece mene niko da dira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA