≫ 

Završeno psihološko veštačenje Malčanskog berberina zbog otmice devojčice: Vraća se u zatvor

Psihološko veštačenje treba da oceni da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice devojčice

  • 20
Ninoslav jovanović, Malčanski berberin uhapšen Ninoslav jovanović / Foto: Telegraf

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin vraća se u niški zatvor, pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, okončano njegovo psihološko veštačenje.

Veštačenje Jovanovića osumnjičenog za otmicu i silovanje 12-godišnje devojčice trajalo je mesec dana, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Foto: Telegraf.rs

Nalaz i mišljenje veštaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.

Psihološko veštačenje treba da oceni da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

Više javno tužilastvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, 10 dana držao i silovao malu M.K. Za ova krivična dela preti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen u nedelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Ninoslav jovanović, Malčanski berberin uhapšen Foto: Telegraf

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i neko vreme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.

Video: Iznemogao, jedva korača: Ovako je izgledao ulazak Malčanskog berberina u policijsku stanicu

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Food

    24. februar 2020 | 10:55

    Ustanovice mu da nije bio uracunljiv bice 2-3 godine u kpz i pustice ga a ovaj ce da nastavi gde je stao. Eto nam drzave i zakona. Ovakvim se po pravilu stroje m... I trajno iza resetaka. Jednom zlocinac uvek zlocinac.

  • Гаргамел

    24. februar 2020 | 12:54

    Боље да су га пустили међу остале робијаше да они процене његову урачунљивост ...

  • Ivana

    24. februar 2020 | 10:46

    Zatvorite monstruma I kljuc bacite!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA