Oslobađajuće presude za optužene za malverzacije tokom izgradnje kuća posle zemljotresa u Kraljevu

Među optuženima bio je i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović

  • 3
Zemljotres u Kraljevu 2010. godine Zemljotres u Kraljev u 2010. godine, Foto: Profimedia/AFP

Optuženi za malverzacije tokom izgradnje kuća posle zemljotresa u Kraljevu, među kojima je i bivši gradonačelnik Ljubiša Simović, dobili su oslobađajuće presude koje je doneo Apelacioni sud, navodi RTS.

- Viši sud u Kraljevu zaključio je da nema dokaza da su optuženi zloupotrebili svoje položaje i oštetili gradski i republički budžet - navodi se u odluci predsednika sudskog Veća u postupku, što je Apelacioni sud odbacivši žalbu tužilaštva kao neosnovanu, i potvrdio.

U presudi se navodi i da je investitor odnosno Grad Kraljevo dužan da optuženim izvođačima radova plati oko 19 miliona dinara, bez poreza.

Prema nalazu veštaka utvrđeno je da su naknadni radovi iznosili 49 miliona dinara, a manjkovi oko 30 miliona dinara, navodi se u pravosnažnoj odluci.

Suđenje je započelo 2016. godine, a optužnica je napisana na 250 strana.

Prvooptuženi Ljubiša Simović koji je u vreme obnove Kraljeva posle zemljotresa bio na mestu gradonačelnika Kraljeva, rekao je za RTS da je bio uveren da će pravosuđe pokazati hrabrost i nezavisnost.

- Bio sam sve vreme uveren da će dokazi pobediti sve neželjene uplive, i eto to se obistinilo. Posebno sam srećan što svi oni koji su učestvovali u pomoći našim sugrađanima sada mogu da budu pravično zadovoljeni, posle sedam godina patnje njih i njihovih porodica konačno su dobili satisfakciju - rekao je Simović.

U obnovi posle zemljotresa 2010. godine u Kraljevu je za manje od godinu dana oko 2.000 ljudi dobilo novi krov nad glavom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunja

    29. februar 2020 | 22:23

    Ne znam zašto me ovo nije iznenadilo

  • Зоран Ловћенац

    29. februar 2020 | 21:25

    Ма доста више да јавни тужиоци и судије нераде свој посао,њих у затвор, време је...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA