Krivična prijava protiv vozača kombija koji je sleteo s puta kod Feketića: Poginula žena (70)

Vozač S. M. je bio negativan na alkotestiranju

  • 5
kamion, kombi, automobil, udes, nesreca, saobra'ajna nezgoda, prevrnuo se, prevrnut Foto: Shutterstock

Protiv S. M, vozača kombija "opel vivaro" iz Vršca, koji je u sredu posle 14 časova izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Snežana K. (70) iz Čačka biće podneta krivična prijava za krivično teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju.

Do nezgode je došlo na 71. kilometru auto-puta Novi Sad – Subotica, u smeru graničnog prelaza Horgoš u opštini Mali Iđoš kod Feketića.

Utvrđeno je da se vozilo kretalo iz pravca Novog Sada prema Horgošu, u krajnjoj levoj saobraćajnoj traci.

- Usled neprilagođene brzine i uslova izgubio je kontrolu nad vozilom, levim točkovima je zahvatio bankinu i levom bočnom stranom je udario u razdelnu zaštitnu ogradu. Nakon toga prešao je na desnu stranu kolovoza i sleteo sa puta u jarak, gde se kombi prevrnuo na levu bočnu stranu – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici za Blic.

U kombiju bili srpski radnici iz Nemačke

Kombi je krenuo u Nemačku, vozio je ljude na rad i uskoro je trebao da pređe granicu sa Mađarskom. Od siline udara povredama je na licu mesta podlegla putnica iz Čačka, Snežana K, a povrede su zadobili vozač S. M. i putnici Z. S. (32), A. D. (38), N. G. (48), G. S. (53), J. G. (59) i R. Z. (66).

Hitna pomoć je sa mesta nesreće u bolnicu u Vrbasu prevezla jednu osobu, a petoro povređenih u Opštu bolnicu u Subotici.

Žena sa povredama grudnog koša stabilno

- Četiri osobe su primljene na odeljenja bolnice u Subotici. Od njih je troje primljeno na Odeljenje hirurgije. Jedna osoba ima politraumu ili povrede grudnog koša i ekstremiteta. Dve imaju povrede glave, a jedna je na Odeljenju ortopedije sa povredom vratne kičme. Peta osoba je imala lakše povrede i puštena je na kućno lečenje. Svi pacijenti su za sada vitalno stabilni. Žena sa povredama grudnog koša i ekstremiteta je najteže povređena, ali je stabilno – kaže dr Mirsad Maljanović iz subotičke bolnice.

Kako se nezvanično saznaje, procenjena je materijalna šteta na oko milion dinara, a vozač S. M. je alkotestiran i rezultat je bio negativan. OJT je izdalo nalog za obdukciju tela nastradale žene, a za vozilo će naknadno biti određeno veštačenje.

- Vozač i putnici su koristili sigurnosne pojaseve – potvrđeno je Blicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andrija

    4. mart 2020 | 22:27

    Kombi prevoz od vrata do vrata! Eto sta se desava kada drzava nesprovodi zakon koi je izglasala o zabrani tog vida prevoza.

  • Trange-frange

    4. mart 2020 | 22:33

    Decko, ti si promasio temu! Nigde veze, tvoj komentar! Kakve to veze ima? Objasni!?

  • Marija Prokic

    5. mart 2020 | 12:04

    Darko Lazić bi trebao ostati bez dozvole i u zatvoru . A njemu je kad je već bio za volanom bila oduzeta pre udesa. Ali on je nazovi javna ličnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA