≫ 

Oglasio se optuženi doktor Mijailović čiji je pacijent umro: "Ništa nije tačno, tražim ekshumaciju"

U svojoj izjavi Mijailović je rekao i da je pacijent posle operacije prebačen na intenzivnu negu, gde su ga lečili drugi timovi lekara, a umro je nakon desetak dana

  • 4
Klinicki centar Kragujevac Foto: Marko Jovanović

Prof. dr Milan Mijailović, koji je sa svojom sugrugom optužen da je prošle godine u Kliničkom centru u Kragujevcu pacijentu ugradio medicinski uređaj sa isteklim rokom upotrebe, tvrdi da uopšte nije ugradio sporni stent u pacijenta koji je kasnije preminuo.

- To ništa nije tačno, operacija se desila 27. marta 2019. godine. Pacijent u jako teškom stanju zbog srčane bolesti i tromba u mozgu, došao je u KC Kragujevac, a mi smo bili pozvani kao ekipa koja može da ukloni tromb iz mozga. To smo i uradili, nikakav stent nismo stavljali, niti smo ga koristili, niti se on koristi za takvu priliku. Mi smo samo aspirirali na jedan poseban kateter namenjen za to, uradili smo aspiraciju tromba i uradili kontrolno snimanje - rekao je za Kurir profesor Mijailović, koji je trenutno na privremenom radu u Podgorici.

On dodaje da je nakon toga pacijent prebačen na intenzivnu negu, gde su ga lečili drugi timovi lekara, a umro je nakon desetak dana.

- Na smrtovnici zvanični uzrok smrti je od srčane slabosti. To je sudsko-medicinski dokument. Tužiocu sa kojim smo razgovarali smo rekli da urade eskhumaciju i vide da li ima stent u glavi. To je metalni instrument koji ne može da propadne - rekao je doktor Mijailović u Jutarnjem programu.

On objašnjava i da to nije bio razlog njegovog otpuštanja iz KC Kragujevac, kao i da protiv njega i njegove supruge nisu podignute krivične prijave za izdavanje lažnih nalaza.

Doktor kaže da je sa direktorom KC Kragujevac imao samo poslovnu komunikaciju i to vrlo retko, ali da ga smenio sa mesta načelnika radiologije odmah po svom dolasku. On kaže da među njima nije bilo većih problema, ali i da nije u praksi da direktori kliničkih centara tuže svoje doktore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KG 1

    5. mart 2020 | 10:51

    Krivična prijava i optužba pre pre istine i istrage,prvo štampa a bez kriminalističke policije,kazniti krivca pravno a ne politicki.

  • Zex

    5. mart 2020 | 12:09

    Pa iskopajte telo i vidite, ako se ispostavi da su doktori ok odradili, onda porodicu treba ogoliti.

  • Rade

    5. mart 2020 | 15:22

    Došlo vreme određivanja krivaca bez suđenja i utvrđivanja činjenica. Gube pacijenti KC Kragujevac jer su ostali bez dva dobra stručnjaka, kao da se oni proizvode u plasteniku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA