Službenici pošte u Nišu skidali ženi pare sa računa: Žrtva ovo shvatila kad joj je sav novac ukraden

Osumnjičene su četiri osobe

  • 7
Dinari, brojanje para, banka, pošta, menjačnica Foto-ilustracija: Shutterstock

Niška policija po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva podneće krivičnu prijavu protiv četiri osobe iz ovog grada zbog krivičnog dela zaloupotrebe službenog položaja i falsfikovanja službene isprave.

- Sumnja se da su oni kao zaposleni u JP "Pošta Srbije" u Nišu od juna do decembra 2017. godine sa namenskog računa jedne žene podigli novac u ukupnom iznosu od oko 168.000 dinara - saopštila je policija.

Kako saznajemo, oštećena klijentkinja Pošte je izvesno vreme boravila u inostranstvu, pa nije podizala novac koji joj je uplaćivan po osnovu zakonskih prinadležnosti, što su službenici primetili i odlučili da ga prisvoje.

- Kada se žena vratila u Niš, otišla je u Poštu da podigne novac, ali joj je rečeno da je račun prazan. Ona je dokazala da u vreme kada joj je novac uzet nije bila u zemlji, pokrenuta je istraga i identifikovane su dve žene i dvojica muškaraca koji su njene pare nezakonito prisvojili - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starina Novak

    5. mart 2020 | 13:33

    Ovakva hajdučija nije bila ni u moje vreme.

  • Čeda

    5. mart 2020 | 13:30

    Ovce sede tamo gde im nije mesto?

  • hekata

    6. mart 2020 | 15:23

    Verovatno je oštećena pripadnica zaštićene nacionalne manjine i prima socijalu dok na crno radi u nekoj od zemalja EU. Katastrofa je što su radnici Pošte uopšte pomislili da pipnu bilo čiji tekući račun, ali bi trebalo preispitati socijalna davanja...Naravno da ovo ne opravdava postupak zaposlenih, ali eto nadovezah se da svačega ima, i da čerupa državu, odnosno sve nas, kako ko stigne, svako prema svojim mogućnostima.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA