≫ 

Jutkini advokati tražili izuzeće sudije, odgovor stigao jutros: Suđenje odloženo

Prethodno ročište nije održano jer se Jelačić nije pojavio u sudu

  • 11
Milutin Jeličić Jutka Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

Suđenje Milutinu Jeličiću-Jutki, za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje, odloženo je danas u Osnovnom sudu u Kruševcu za 11. mart.

Kako “Novosti” saznaju iz više izvora, zahtevi za izuzećem postupajućeg sudije Osnovnog suda u Kruševcu i više nadležnih sudova u slučaju protiv Milutina Jeličića-Jutke, nisu prihvaćeni.

Odgovor iz Vrhovnog kasacionog suda na zahtev odbrane da se izuzme sudija u ovom slučaju stigao je jutros.

Advokat Milutina Jeličića Irena Đorđević bila je prisutna na suđenju. Došla je i Marija Lukić.

Prethodno ročište pred Osnovnim sudom u Kruševcu, zakazano za 21. februar, nije održano kada je trebalo se predstavi veštačenje 15.000 lascivnih poruka koje je Marija Lukić dobila sa Jutkinog telefona.

Odbrana je dan pre predala podnesak u kojem je zatraženo izuzeće sudije u ovom slučaju, predsednika Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog suda u Kragujevcu. Advokat Milutina Jeličića Irena Đorđević navela je da su izuzeća zatražena jer odbrana sumnja u nepristrasnost suda, a advokata Marije Lukić Borivoja Borovića optužila je da politizuje čitav proces.

Ipak, zastupnik Lukićeve, kako je tom prilikom rekao, smatra da je reč o pokušaju kupovine vremena. Istakao je da ne postoji nijedan razlog da se prihvate zahtevi odbrane i očekuje da se na narednom pretresu okonča suđenje.

- Zahtevi o izuzeću koji su podneti nisu po zakonu. Takođe, nalaz veštaka je nepovoljan po odbranu. Na narednom pretresu dokazivaćemo poruke koje je Jeličić slao Mariji - istakao je Borović.

Marija Lukić Marija Lukić/ Foto: Privatna arhiva

I Lukićeva se nada da će ovo biti kraj procesa.

- Očekujem da se sve konačno završi. Nalaz i mišljenje veštaka su pozitivni. Potvrđeno je da su poruke stizale sa Jeličićevog telefona - rekla je Marija Lukić nakon otkazanog pretresa.

Inače, optuženi Jeličić nije se pojavio u sudnici tada, kako je navela odbrana, zbog zakazanog zdravstvenog pregleda.

Video: Dobrivoje Lukić prvi put progovorio o paklu koji je prošao sa suprugom Marijom u Brusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    6. mart 2020 | 09:53

    Aman, osudite ga više.

  • Pajko

    6. mart 2020 | 09:51

    Pa svima je jasno da se zeli odugovlacenje da prodju izbori i da ga seselj ubaci u skupstjnu i da bude zasticen imunitetom. Nista od tog scenario. Proces sto pre i osuda pravosnazna pre izkora i cai.

  • Žika

    6. mart 2020 | 10:36

    Da su mene prijavljivale sve koje sam pitao a nisu mi dale, istrunuo bih u zatvoru. U moje vreme bilo daš-ne daš, nema ljutiš i tužakanje. Važno je ništa na silu. Danas za*ebano vreme došlo, ne smeš ni da pitaš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA