≫ 

Rusi ojadili bankomate u prestonici: Pokrali preko 6 milona od Zemunaca, Zvezdaraca...

Policija ih zaskočila na Vračaru

  • 20
Bankomat, pljacka, podizanje novca Foto: Shutterstock

Državljani Rusije Aleksej Tešanov (34), Dmitrij Metanikov (35) i Anton Girodobov (30) uhapšeni su u četvrtak ujutru dok su pokušavali da ukradu novac iz jednog bankomata u Južnom Bulevaru na beogradskoj opštini Vračar. Utvrđeno je da je ova grupa u prethodnih nekoliko dana iz dva bankomata u Zemunu i na Zvezdari ukrala ukupno oko 6,5 miliona dinara.

Prema nezvaničnim saznanjima, Tešanov, Metanikov i Girodobov su bili veoma uigrani imali su kompletnu opremu za pljačku bankomata.

Koristili malu testeru

- Dok bi jedan čuvao stražu, druga dvojica bi alatom, koji liči na malu testeru, isekla gornju ploču sa bankomata, kako bi mogli da priđu žicama i kontrolnim panelima. Nakon toga bi specijalnim uređajem dekodirali i otključali bankomat, odakle su uzimali novac - kaže izvor iz istrage za Informer.

On dodaje da su Rusi najpre obili jedan bankomat u Zemunu i iz njega ukrali 5.200.000 dinara, a zatim i na Zvezdari odakle su uzeli 1.300.000.

Uigrana ekipa

- Pošto je reč o pljačkama koje su izvedene na potpuno isti način, znali smo da se radi o jednoj uigranoj ekipi. Utvrdili smo da su imali i jedan neuspeo pokušaj pljačke na Novom Beogradu, gde su ih verovatno omeli prolaznici. Nakon toga su otišli na Vračar, u Južni Bulevar, gde su pokušali da obiju bankomat, ali ih je tamo zaskočila policija i uhapšeni su - ispričao je sagovornik.

Kod kradljivaca je pronađen deo ukradenog novca. Oni su privedeni u tužilaštvo, uz krivičnu prijavu za tešku krađu.

Video: Lopovi za manje od tri minuta ojadili prodavnicu mobilnih telefona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    7. mart 2020 | 07:46

    Ko god radi za minimalac taj je uhapsen a da toga nije ni svestan.

  • Rastko

    7. mart 2020 | 07:58

    Da policija radi svoj posao kako treba NIKOGA na ulici ne bi bilo ali NE radi !!!

  • Joka

    7. mart 2020 | 04:10

    Sad bi da vidim ove sto se kunu u Ruse,verovatno imaju i za ovaj tezak kriminalni akt opravdanje za "bracu".Verujem da ce reci "nema veze,nek nas kradu,bogati smo a i braca su nam".E,moji Srbi,sto se zanose kao mala deca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA