• 1

Sud ne prihvata optužnicu za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu: Traži se dodatno veštačenje

Sporni su opušci koji su pronađeni pet meseci nakon ubistva, kao i vreme ubistva

  • 1
žrtva jabukovac Davor Pernić

Foto: Facebook, Privatna arhiva

Viši sud u Negotinu vratio je Višem javnom tužilaštvu u tom gradu optužnicu kojom tužilaštvo tereti Davora Pernića (36) iz Jabukovca i Maju Bađikić (26) za četvorostruko ubistvu u Jabukovcu, u avugustu prošle godine, saznaje "Blic".

Tužilaštvo je optužnicu podiglo prošlog meseca i u njoj tvrdi da je Pernić hicima iz "škorpiona" ubio Draganu Jozeljić (53), njenu majku Ljubinku Oprikić (76) i pucao u ujaka Raju Kazimirovića, domaćina salaša, dok tužilaštvo Maju Bađikić (26) tereti da je Raji ispalila hitac u glavu, kao i da je usmrtila njegovu majku Dragicu Kazimirović (93).

Međutim, Viši sud u Negotinu nije prihvatio navode tužilaštva.

Sud od tužilaštva zahteva da se obavi dopunsko veštačenje veštaka odgovarajuće struke kako bi se utvrdila starost opušaka na kojima je nađen DNK Maje Bađikić, jer su bili izloženi raznim vremenskim uslovima.

Ti opušci nisu nađeni neposredno posle ubistva, već nakon skoro pet meseci, kada je osumnjičeni Pernić pokazao na mesto na kome se nalaze.

Osim toga, sud zahteva da se saslušaju ovlašćena službena lica koja su prisustvovala uviđaju 9. avgusta, kada su nađena četiri leša na salašu Kazimirovića. Inspektori i policajci bi trebalo da se izjasne o tome da li su pregledali šire mesto zločina, kao i da li su tom prilikom nađeni neki opušci.

Tužilaštvo takođe treba da od obducenta zatraži dopunsko veštačenje o starosti leševa, jer su izjave Pernićeve o vremenu ubistva bile različite. U prvoj izjavi naveo je da je zločin bio oko 11 sati, a u drugoj ujutro.

Davor P. Jabukovac, masakr, zločin, ubistva, hapšenje Negotin

Privođenje Davora Pernića/ Foto: MUP RS

Optužnicu za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu 7. avgusta prošle godine na salašu u Velja Vratni kod Jabukovca Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je prošlog meseca. Tužilaštvo tvrdi da je motiv zločina koristoljublje, jer je Davor čuo da Raja Kazimirović, koji je živeo sa majkom Dragicom, ima novca.

Četvorostruko ubistvo na salašu kod Jabukovca, sela već poznatom po masakru, uznemirilo je srpsku javnost. Dve nedelje nakon što su nađena tela četvoro rođaka, uhapšen je meštanin Davor Pernić. On je priznao zločin, a na imanju njegovog oca nađen je arsenal. U tom momentu Pernić nije pominjao Maju, ali je mesec dana posle hapšenja promenio iskaz i označio Maju kao svoju saučesnicu, kazavši da je njena ideja bila da počine zločin. Maja je uhapšena, a oboje su bili na psihijatrijskom veštačenju. Oboje su bili uračunljivi, utvrdili su veštaci.

Nakon što na oružju iz kog je pucano u žrtve na imanju u Velja Vrasni nisu nađeni Majini biološki tragovi, ona je puštena na slobodu. Međutim, po nalogu tužilaštva nedavno joj je oduzet pasoš, a zabranjeno joj je da sa ličnom kartom napusti Srbiju.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    На крају ће 4орострукпг убицу да ослободе и да му плате штету што је провео време у затвору

    0
    1

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima