Pacijenti napali lekare bujanovačkog Doma zdravlja: "Dođite samo ako vam je život ugrožen"

- Zbog trijaže koju smo vršili na ulaznim vratima, ko je za hitan pregled, bukvalno smo  napadnuti na radnom mestu od strane pacijenata, iako su svi bili pregledani - rekla je doktorka Službe hitne pomoći

  • 0
Dom zdravlja Bujanovac Foto: dzbujanovac.org.rs

Lekar Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu, dr Jovana Antić, kaže da su njene kolege napadnute na radnom mestu.

Ona zahteva od građana da, radi svog i zdravlja drugih, prestanu da zloupotrebljavaju Hitnu službu i najavljuje da će od danas vojska stajati isped Doma zdravlja, pišu Bujanovačke.

- Zbog trijaže koju smo vršili na ulaznim vratima, ko je za hitan pregled, bukvalno smo  napadnuti na radnom mestu od strane pacijenata, iako su svi bili pregledani. Naglašavam, samo pacijenti prvog stepena hitnosti treba da dolaze i zovu nas za pomoć, dakle ako je život ugrožen u svakom smislu - podvlači dr Antić.

Ona je uputila roditelje da tokom vanrednog stanja i pandemije korona virusa, za temperaturu do 39 stepeni zovu izabranog lekara pedijatra, a hronične bolesnike da telefonskim putem produžavaju terapiju koje će se strogo pridržavati.

-Dolaze ljudi sa povišenim pritiskom koji to nije, dovode decu sa navodno visokom temperaturom, a mi izmerimo od 36 do 38 stepeni, što nije stanje za hitnu službu. Ugrožavaju na taj način sebe i svoju decu, ali i sve ostale - kaže dr Antić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA