≫ 

Pljušte krivične prijave zbog nepoštovanja pravila u vanrednom stanju: Policija ima pune ruke posla

Od povratnika koji ne poštuju mere samoizolacije, do onih koji polcijski čas koriste za pljačku...

  • 17
Beograd, prazne ulice, korona virus, policijski čas Policijski čas u Beogradu Foto: ATA Images

Policijska uprava Požarevac saopštila je danas da su podnete krivične prijave protiv dve osobe koje su u Petrovcu na Mlavi i Požarevcu zatečene na ulici u vreme zabrane kretanja na javnim mestima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Petrovcu na Mlavi su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneli krivičnu prijavu protiv 35-godišnjeg sugrađanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Beograd, noć, prazne ulice, vanredno stanje, Srbija U Petrovcu na Mlavi i Požarevcu uhapšene dve osobe Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneli krivičnu prijavu protiv 24-godišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Policija je te osumnjičene zatekla na ulici u vreme zabrane kretanja na javnim mestima.

Pokušaj teške krađe za vreme policijskog časa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv dvojice mladića starosti 18 i 25 godina zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela teška krađa u pokušaju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Lopov, provalnik Uhvaćeni u pokušaju krađe Foto-ilustracija: Pixabay

Policija je zatekla mladiće za vreme policijskog časa ispred prodavnice na kojoj su prethodno, ciglom razbili izlog.

Povratnici pune posebne pritvore, od juče još 35

U toku prošle noći za ukupno 35 osoba određen je pritvor zbog kršenja mera samoizolacije, rečeno je danas Tanjugu u pravosudnim organima. U pitanju su mahom srpski državljani koji su se u poslednje vreme vratili iz država Zapadne Evrope koje su zarišta virusa Covid 19, a nisu poštovali meru samoizolacije.

Oni su smešteni u posebne pritvore u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, u kojem će biti izolovani u pritvorskom režimu, ali i u režimu posebnih sanitarnih i zadravstvrnih mera.

Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Poseban pritvor za povratnike Foto ilustracija: Shutterstock

U pritvor u Pirotu od juče upućeno još 13 osoba - četiri iz Zaječara, po dve iz Dimitrovgrada, Leskovca i Bujanovca, i po jedna iz Novog Pazara, Brusa i Niša.

U Vršcu je pritvoreno 15 ljudi koji su prekršili meru samoizolacije: šestoro ih je iz Šapca, po dvoje iz Bačke Palanke i Kikinde, a po jedna osoba iz Zrenjanina, Uba, Beograda, Subotice i Lazarevca.

U pritvor u Požarevcu je smešteno sedam osoba: po dvoje iz Obrenovca, i Kraljeva, a po jedna osoba iz Smederevske Palanke, Jagodine i Aranđelovca.

Ministarstvo pravde je preporučilo pravosudnim organima u Srbiji preporuke za postupanje u slučajevima u kojima lica, ne poštujući mere samoizolacije, čine osim krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i krivično delo prenošenje zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja.

Tužilaštvima je preporučilo da obavezno traže od suda da odredi pritvor za sve one koji prekrše meru samoizolacije i dovode druge u rizik od zaraze korona virusom.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koje obezbeđuju pripadnici zatvorske straže i policije.

Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjica...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, Ivanjici i Gornjem Milanovcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivične prijave protiv četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Beograd, prazne ulice, korona virus, policijski čas Kršenje policijskog časa Foto: ATA Images

Oni su zatečeni u Čačku, Ivanjici i Gornjem Milanovcu u vreme zabrane kretanja na javnim mestima.

U Gornjem Milanovcu uhapšen je muškarac (43) jer po povratku iz inostranstva nije poštovao pravila samoizolacije koje mu je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

Sudija mu je izrekao meru kućnom pritvora.

Novi Pazar: Krivične prijave protiv devet osoba zbog kršenja mera

Novopazarska policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnela je u poslednja 24 sata devet krivičnih prijava protiv osoba koje su kršile mere koje je Vlada Srbije propisala u borbi protiv širenja korona virusa, saopštila je jutros Policijska uprava u ovom gradu, prenosi Sandžak live.

Krivične prijave zbog sumnje da su počinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije podnete su protiv tri osobe koje su kršile meru samoizolacije. Njima je, nakon toga, izrečena mera zabrane napuštanja objekta, odnosno, kućni pritvor.

Bačnom paru krivična prijava zbog kršenja mera izolacije

Zbog nepoštovanja mera izolacije, bračnom paru iz Bujanovca podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Bračni par je i posle upozorenja ponovo napustio svoju kuću i izašao u šetnju, zbog čega je sud izreko zakonske mere.

Baba, baka, starica, starački dom Kazne zbog kršenja mera Foto: Pixabay.com

Tužilac je za jednu osobu predložio meru pritvora, a Osnovni sud u Bujanovcu je izrekao meru zabrane napuštanja stana. Za drugu osobu tužilac je predložio meru zabrane napuštanja stana i Osnovni sud u Bujanovcu je izrekao istu meru. Još protiv dve osobe iz Bujanovca izrečena je mera pritvora zbog kršenja samoizolacije, a oni će biti u pritvoru do 30 dana, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Hapšenja zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su pet osoba u Novom Sadu, Beočinu, Vrbasu i Bačkom Petrovom Selu, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštila je novosadska policija.

Oni su zatečeni noćas, na ulici, suprotno propisima o ograničenju i zabrani kretanja na javnim mestima. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivične prijave, nadležnim javnim tužilaštvima.

(Telegraf.rs/Tanjug/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    21. mart 2020 | 12:01

    Konacno da mogu da kazem UDRI MILICIJO i da stvarno to mislim i da stvarno za tim ima potrebe! UDRI, PRIVODI, OSUDJUJ!

  • . Logika

    21. mart 2020 | 11:59

    More udri Srbina po đžep, pa da mu dođe iz dupe u glavu.

  • Moma

    21. mart 2020 | 11:30

    Uvesti, ratno stanje, pa onda sve prekršioce pred preki sud.Sa neodgovornima se jedino tako može postupati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA