≫ 

Skoro 70 gastarbajtera završilo u karantinu i pritvoru, jer su se šetkali umesto da su u izolaciji

Neki srpski državljani iz žarišta u Evropskoj uniji ne poštuju propisane mere

  • 19
Beograd, Vanredno Stanje Šetnjica umesto samoizolacije; Foto: Nikola Tomić

Tokom noći većina građana je poštovala zabranu kretanja, međutim, bilo je onih koji nisu i oni su sankcionisani. Policija ih je privodila, neki su dobili upozorenja, a 76 je procesuirano, portiv njih su podnete odgovarajuće prijave. Od početka vanrednog stanja policija je podnela više od 540 krivičnih prijava zbog nepoštovanja mere samoizolacije.

- Trenutno je nešto više od 70 osoba u karantinima pritvorskog tipa u Požarevcu, Pirotu i Vršcu zbog nepoštovanja mere samoizolacije - rekao je Mladen Mijatović u uključenju uživo.

Kako je rečeno, većina tih koji su pobegli su srpski državljani koji žive u zemljama Evropske unije, oni su došli u našu zemlju i umesto da provedu vreme u samoizolaciji, oni su se kretali, pa su zato i uhapšeni.

I danas tokom dana policija kontroliše i proverava da li osobe koje treba da su u samoizolaciji poštuju te mere, policajci to proveravaju preko fiksnog a dolaze i na kućne adrese, ako nisu kod kuće, izdaje se poternica, kad ih nađu - idu u karantin.

Kraljevo, Raška: 6 osoba na ulici u vreme policijskog časa

Policija u Kraljevu i Raški zatekla je šest lica na ulici ispred ugostiteljskog objekta u vreme trajanja policijskog časa, dok je jedno lice starije od 65 godina prekršilo naredbu o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, protiv tih lica podnete su prekršajne prijave zbog kršenja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica.

Nakon saslušanja sudije Prekršajnog suda u Kraljevu i Raški, licima je izrečena novčana kazna u iznosu od 50.000 dinara.

Smederevo: Sedmoro kršilo zabranu kretanja, dvoje izolaciju

Policija u Smederevu noćas je uhapsila sedmoro građana zbog kršenja zabrane kretanja, koje će, kako je saopšteno, biti privedeni sudijama za prekršaje.

Policijski službenici su pronašli i uhapsili još dvojicu muškaraca, jednog iz Beograda i jednog iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer su prekršili meru samoizolacije.

Oni su privedeni osnovnim javnim tužiocima u Smederevu i Velikoj Plani na dalje postupanje, navodi se u saopštenju.

Video: Brnabić: Povratnicima koji prekrše samoizolaciju preti kazna zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja

    22. mart 2020 | 13:37

    Ja ne znam stvarno sta bih uradila tim ljudima... Ja ne znam sta je sa vama kako niko nema nikakav osecaj ovo je strasno

  • Jelena

    22. mart 2020 | 13:48

    Oni ce nas i dokrajčiti....niko ne moze da me ubedi da oni vole ovu zemlju i svoje najmilije. NE! A da se zapucalo,niko se ne bi vratio,nego bi se i drzavljanstva odrekli. Mislim na veliku većinu ,svaka cast savesnim gradjanima,ali takvih je jako malo.

  • Boban

    22. mart 2020 | 14:19

    Nabedjeni gastarbajteri. Rade tamo par meseci na crno i već glume neke bogataše. Sad kad nema posla bezi nazad, jer je zivot u inostranstvu bez prihoda nemoguć. Pravi gastarbajteri imaju radne dozvole, stanove, radna mesta. Iako su mozda zbog situacije izgubili posao ne mogu i ne moraju da idu za Srbiju da bi preziveli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA