≫ 

Određen pritvor muškarcu koji je osumnjičen da je u Niškoj Banji pokušao da siluje komšinicu

Žena je uspela da se odbrani, a on se onesvetio kada je naišla policija

  • 0
Silovanje, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je danas pritvor do 30 dana S. V. (41) iz Niške Banje koji se sumnjiči da je 23. marta u njenoj kući pokušao da siluje komšinicu (65) ali ga je u nameri sprečila policija koju je alarmirala prijateljica žrtve.

Kako je saopštila Ana Gajić Ristić, portparol Višeg suda u Nišu, osumnjičenom je pritvor određen na predlog tužilaštva.

- Razlozi za određivanje pritvora su mogućnost uticaja na svedoke, postojanje osobitih okolnosti da će osumnjičeni u kratkom periodu ponoviti delo te način izvršenja krivičnog dela koji je doveo do uznemirenja javnosti što može uticati na nesmetano vođenje krivičnog postupka – saopštila je sudska portparolka.

Da podsetimo, napadač je nasrnuo na ženu iskoristivši što je bila sama kod kuće.

- On joj je zazvonio na vrata, a s obzirom na to da je i ranije imala neprijatnosti sa njim, žena je odbila da ga pusti u kuću. Međutim, napadač je odgurnuo i upao u kuću a zatim je skočio na nju u nameri da je napastvuje. Dok se borila sa njim, žrtva je uspela da pošalje poruku svojoj drugarici da je napadnuta, a ona je odmah pozvala policiju - objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policijska patrola bila je u blizini, s obzirom na njihovo pojačano prisustvo zbog vanrednog stanja, pa su samo za nekoliko minuta bili u kući napadnute žene.

Kada je silovatelj video policiju, onesvestio se od straha. Policija je zbog toga pozvala Hitnu pomoć, a medicinska ekipa je ustanovila da ima temperaturu. S obzirom na aktuelnu epidemiju, on je odmah zbrinut na propisani način. Međutim, s obzirom na to da je bio u bliskom kontaktu sa žrtvom, i ona je izolovana.

Video: Žene u Indiji mogu da se naopružaju torbicama protiv silovanja

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA