• 6

Važno i hitno za sve penzionere u Srbiji! Odmah prijavite policiji ako vam je neko poslao ovaj sms

U poslednjih par dana jedan broj građana dobio je lažne SMS poruke u vezi sa isplatom penzija u kojima se od njih traži da dostave lične podatke

  • 6
Devojka, telefon, Mobilni telefon, poruka, kucanje poruke, sms, čekanje, komunikacija

Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane, koji su dobili SMS poruke u vezi sa isplatama penzija, u kojima se od njih, kao klijenta banke, traže lični podaci i bankarski podaci da to prijave Odeljenju za suzbijanje viokotehnološkog kriminala na imejl adresu vtk@mup.gov.rs ili preko Udruženja banaka Republike Srbije.

Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preduzelo je sve mere i radnje u cilju otkrivanja počinilaca ovih krivičnih dela.

U poslednjih par dana jedan broj građana dobio je lažne SMS poruke u vezi sa isplatom penzija u kojima se od njih traži da dostave lične podatke, jedinstveni matični broj građana, broj žiro-računa u banci, PIN kod i druge slične podatke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal upozoravaju javnost da se radi o prevari i apeluju na građane da sa povećanom pažnjom čuvaju svoje lične i poslovne podatke, kako bi se sačuvali od mogućih prevara.

Udruženje banaka Srbije, kao i poslovne banke u Republici Srbiji obavestili su klijente da će ih u kontekstu isplate penzija kontaktirati, što može da podrazumeva i komunikaciju putem SMS poruka, ali da u toj komunikaciji banke nikada neće tražiti lične i bankarske podatke.

Video: Počelo sankcionisanje neodgovornih građana

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    Dok se god mobilne kartice pri kupovini ne budu registrovale dotle ce biti ovakvog i privrednog kriminala.

  • xxx

    Da li je banka Intesa slala poruku i upitnik oko odlaganja otplate kredita?

  • mld

    Ja sam dobijao na viber slicne poruke od jedne banke. Cudi me otkud im broj kad im nikada nisam dao!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima