Žive u srpskim žarištima, a ne haju za policijski čas: Zabrana kretanja se najviše kršila u 3 grada

Neka od ovih mesta bila ili su i dalje žarišta korona virusa

  • 46
Srbija Korona ZABRANA KRETANJA POLICIJA Foto-kolaž: Tanug/Andrija Vukelić, Google maps

Od početka primene mera za kršenje zabrane kretanja kažnjeno je 4.650 osoba. Zabrana kretanja se najviše kršila u Pančevu, Valjevu i Kikindi što je čudno s obzirom da su neka od ovih mesta bila ili su još uvek žarišta korona virusa

U Pančevu trenutno ima 66 zaraženih, u Valjevu 150, a u Kikindi 20 obolelih, pokazuju podaci sa zvaničnog sajta Covid19.rs.

Pančevo

U Pančevu je, primera radi, za prvih mesec dana vanrednog stanja Prekršajni sud procesuirao 200 osoba zbog kršenja uredbi o ograničenom kretanju i izrekao kazne u ukupnom iznosu od 9,5 miliona dinara, saopšteno je iz tog suda.

Među prekršiocima je 54 osoba od 65 i više godina, a svaki 10. prekršilac bila je ženska osoba, dok je u nekoliko navrata suđeno istim osobama za istu vrstu prekršaja.

Nadležnost ovog suda obuhvata pored grada Pančeva i opštine Kovin, Kovačicu, Opovo i Alibunar.

Najčešća izrečena kazna bila je 50.000 dinara, a kazne se ne naplaćuju odmah jer se radi o prvostepenim presudama na koje rokovi za žalbe počinju da teku posle ukidanja vanrednog stanja.

Pancevo policijski cas Foto: Telegraf.rs

U Pančevu je zaraza počela u selo Glogonj, u kome je zabeležen prvi slučaj korona virusa 10. marta. Reč je o pacijentu koji se zarazio u Nemačkoj, a prve simptome osetio kada je stigao u Srbiju. U ovom selu sa nešto više od 2.000 stanovnika nekoliko ljudi je završilo u samoizolaciji, a preventive radi ostali su tada počeli da se religiozno pridržavaju mera koje je donela Vlada.

Valjevo

Broj pozitivnih na virus COVID-19, iz izveštaja Zavoda za javno zdravlje Valjeva, od 18. aprila u Kolubarskom okrugu je 195, navodi se na sajtu Grada Valjeva. Od toga u Valjevu 148, Ubu 15, Mionici 10, Osečini 7, Lajkovcu 13, Ljigu 2. Novih pozitivnih u Valjevu ima 3,  Lajkovcu 3, Ljigu 1, Mionici 1 u Ubu 2.

Porazni brojevi i loši dani u Valjevu beleže se od početka epidemije korona virusa.

Po poslednjim poznatim podacima u Valjevu je od korona virusa preminulo 14 osoba, a za sada nije poznato da li je za još dve osobe potvrđeno da su umrli upravo zbog COVID 19.

Valjevo Valjevo / Foto: Wikimedia/Pavle Marjanović

Valjevski list Napred u broju od četvrtka 16. aprila objavio je umrlice na 33 strane što je najviše od osnivanja ovog lista. Nikada u svojoj, 75 godina dugoj istoriji, "Napred" nije bio "crnji". Čak ni u poznu jesen 1991. godine, kada je na hrvatskom ratištu za nekoliko dana, kao pripadnici rezervnog sastava JNA, poginulo nekoliko Valjevaca, ovaj nedeljnik nije imao toliko čitulja na čak 33 strane.

Kikinda

U severnom Banatu su 34 osobe obolele od korona virusa, podaci su TV Rubin. Četvoro zdravstvenih radnika je bilo zaraženo korona virusom, ali se dvoje već vratilo na posao. Svi zaraženi se,psole dijagnostike upućuju u Klinički centar Vojvodine ili na Sajam.

Kikinda korona virus Foto: Telegraf

Prvi pacijent oboleo od korona virusa koji je primljen u bolnici u Kikindi nije bio prepoznat da ima ovu bolest. Pacijent je preminuo, a imao je bubrežni napad. Radi se o pacijentu (62) koji je prvi zaraženi u Kikindi. Prvo je primljen u bolnicu u Kikindi, a zatim je prebačen u KBC Vojvodina.

Video: Snimci iz jednog od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji

(J.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    19. april 2020 | 16:51

    Pa znaju da se sve pruvelicava i da nema potrebe za zatvaranjem u kuce

  • Jovan

    19. april 2020 | 14:37

    Pa kad predaednik skita po srbiji sto bi mi sedeli kuci

  • ljuba8

    19. april 2020 | 15:34

    Kada bi se placalo izlecenje ne bi nikoga bilo na ulici. Ne postuju ni mere vlade, ni medicinsko osoblje, policiju, kasirke u radnjama. Nikoga ne zalim ko se zarazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA