≫ 

Loznički fantom opet pucao, pa pobegao u šumu: Nikom nije jasno zašto se vratio na "mesto zločina"

U svim ovim "akcijama" oštećeno je više od 200 strujomera i EPS-u pričinjena višemilionska šteta

  • 3
Ubistvo, ubica, pištolj Foto ilustracija: Shutterstock

U vreme policijskog časa, prošlog četvrtka oko dva sata po ponoći, u Klupcima kod Loznice, najverovatnije iz pištolja upucano je 25 električnih brojila na izdvojenim mestima, na banderama pored puta.

Meštanima ulica Slavka Rodića i Dobrosava Radosavljevića ni danas nije jasno odakle se stvorio fantom sa pištoljem i zašto se posle godinu dana vratio "na mesto zločina".

- U mojoj ulici su kuća do kuće, imamo i javnu rasvetu i opet ga niko nije spazio. Na strujomeru ispred naše kuće se videla rupa od metka, a pred kućom komšije Radovana Milovanovića se zapalio ormar sa četiri strujomera. Izgoreo je kao najlon kesa - priča baka Novka Jevtić.

Policija je obavila uviđaj, a radnici Elektrodistribucije iz Loznice zamenili oštećena brojila i ponovo priključili struju domaćinstvima koja su ostala bez napona.

U selu su uznemireni zbog pucnjave i zgroženi vandalizmom, ali veruju da će policija otkriti kome su smetala brojila. Pucnjava je mnoge razbudila, ali su samo najhrabriji istrčali ispred kuće da vide šta se dešava. Osim buktinje na jednoj banderi i mraka u kućama koje su ostale bez struje neki su, navodno, uočili i čoveka kako beži prema šumi.

- Neke komšije su policajcima rekle da su primetile čoveka kako je otrčao prema šumi. Policajci su išli tamo, možda su pronašli neki trag - priča jedan meštanin.

U Policijskoj upravi u Šapcu za Telegraf.rs navoda da se preduzimaju istražne radnje o ovom slučaju, kao i prethodnih nekoliko u lozničkom kraju, koji su se dogodili u februaru i oktobru prošle godine.

Prvi put su u februaru prošle godine strujomeri bili meta nepoznatog strelca u Loznici, Banji Koviljači, Klupcima, Trbušnici i Lozničkom Polju, a jesenas, u oktobru, "operisao" je u Lozničkom Polju.

U svim ovim "akcijama" oštećeno je više od 200 strujomera i EPS-u pričinjena višemilionska šteta.

Pojedini meštani Klubaca sumnjaju da isti čovek duže od godinu dana periodično smišlja oružane akcije na strujomere.

- Opet je izvukao jer komšija koji je na radu u Nemačkoj trenutno nije u selu, a kamere na njegovoj kući su ga garantovano snimile. Valjda će policija moći da pregleda snimak kad se on vrati - nadaju se meštani Klubaca.

Video: Prekršio je policijski čas, opirao se hapšenju, a onda je policajac potegao pištolj

(D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    27. april 2020 | 13:53

    Izmestanje strujomera van dvorišta je najveća glupost koja je izmišljena isključivo radi namestanja posla odredenim firmama i drugog objasnjenja nema!Ako je valjalo 70 godina da strujomeri budu unutar domaćinstva zasto je to sada problem?Ne mogu da ih ocitaju?To su price za malu decu...

  • Vladan

    27. april 2020 | 15:05

    Glupo je uopšte očitavanje strujomera.To je način koji se primenjivao pre 50 godina.Danas se to sve radi daljinski

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA