≫ 

Ko je Ćira na čiju kuću bacaju bombe: Robijao zbog droge, pripadao grupi osumnjičenoj za ubistva

Za poslednjih mesec dana, na njegovu kuću dva puta su bačene eksplozivne naprave

  • 5
Varvarinska 26, Dejan Popovac Ćira Foto: Google Street View, Pixabay

Pre 12 godina, 28. jula 2008. uhapšena je četvoročlana porodica Popovac iz Beograda zbog sumnje da se bavila trgovinom drogom. Popovci su živeli u ogromnoj kući na Dušanovcu, u obližnjoj garaži krili oružje, drogu i novac.

Dejan Popovac (34), zvani Ćira, njegova supruga Jelena (27) i Dejanovi roditelji Milivoje (71) i Blaginja (64) Popovac uhapšeni su zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge. Policija je prilikom hapšenja četvoročlane porodice Popovac u njihovoj garaži pronašla pravi arsenal oružja i veliku količinu droge i novca.

Istragom je utvrđeno da je ova porodica od trgovine drogom kupila dva stana u Beogradu, a na njihovim bankovnim računima pronađeno je 225.000 evra.

U akciji policije uhapšeni su i Dejanovi drugovi Dalibor Nikolić (36) i Goran Đurišin (33). Kako su mediji tada pisali, ova šestočlana grupa, koja je pripadala „voždovačkom klanu", pored izuzetno dobro organizovanog i razrađenog posla oko nabavke i preprodaje droge, sumnjiči se i za nekoliko ubistava u Beogradu.

Porodica Popovac je većinu poslova obavljala u kući na Dušanovcu u Varvarinskoj ulici, gde su stanovali Dejan i Jelena Popovac, kao i njegovi roditelji Milivoje i Blaginja. Na kući ima veliki broj kamera i pretpostavlja se da je upravo ova kuća služila za primopredaju droge. Cela porodica bila je tada umešana u trgovinu narkoticima, pisali su tada mediji.

Varvarinska 26, Dejan Popovac Ćira Kuća Dejana Popovca/ Printskrin: Google Street View

Nedaleko od porodične kuće u Vidskoj ulici u garaži koja je pripadala Dejanu Popovcu pronađeni su droga, oružje i novac. Ova garaža je služila kao skladište. Pored nje, ova grupa imala je i više stanova, takozvanih štekova.

Dejan Popovac izašao je nedavno iz pritvora, a ubrzo su, 1. aprila, na njegovu kuću bačene dve bombe. Pretpostavlja se da je ovaj napad bio opomena nekadašnjem narko dileru.

Plamen je odmah zahvatio parkirani auto. Vatrogasci su brzo reagovali, a u eksploziji je takođe oštećena kapija, kao i još dva parkirana vozila.

Jutros oko šest sati ponovo je bačena eksplozivna naprava u dvorište porodične kuće bačena je eksplozivna naprava u dvorište porodične kuće u Varvarinskoj ulici, na Dušanovcu.

Uviđajem nadležnih organa konstatovano je da povređenih osoba nakon ovog incidenta nema.

Nakon detonacije eksplozivne naprave oštećen je jedna parkirani automobil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa sad.....

    5. maj 2020 | 11:54

    Ako smo neka drzava , SADA bi trebalo oduzeti ovoj “ finoj “ porodici sve sto imaju , Ali sve ! Sve su stekli preko droge I oruzja.....pa neka gledaju I biraju u koji ce zatvor svi komplet da idu . Dosta vise toga da se sve otkrije cime se bave , a lazna imovina da im ostaje . Sramota !

  • Srle

    5. maj 2020 | 13:29

    I na kraju posteni postanu i trguju auromobilima...O necije nesrece

  • B.J.

    5. maj 2020 | 14:06

    legende devedesetih .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA