≫ 

Danijel, kog su dileri pretukli u KPZ Niš, ubio je Vojislava nožem u srce. Sad se on bori za život

Ubijeni mladić sam je izdržavao porodicu pored nepokretnog oca

  • 11
Vojislav Blagojević Foto: Telegraf

Osuđenik Danijel J. (22) iz Prokuplja brutalno je pretučen sinoć u niškom Kazneno-popravnom zavodu gde izdržava trinaestogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva. Kako saznaje Telegraf, njega su metalnim šipkama napala dvojica njegovih zatvorskih cimera sa kojima je imao neraščišćene račune.

On se u zatvoru nalazi zbog brutalnog ubistva Vojislava Blagojevića (26)koji je 2017. godine nastradao u Prokuplju.

Vojislav Blagojević Ubijeni Vojislav Blagojević /Foto: Telegraf

Sve je počelo 8. februara oko 22 sata, kada su Danijel i četvorica mladića odbili da plate račun od 2.000 dinara u restoranu "Zlatna ribica". Vlasnik restorana krenuo je za njima, a kada su ga momci napali, u pomoć mu je priskočio Vojislav koji je takođe bio gost restorana. Kada se učinilo da su se mladići povukli, Vojislav se vratio za sto, ali ga je na ulazu u kafanu sa leđa nožem napao Danijel i zadao mu ranu u predelu srca, kako je ranije pisao Telegraf.

Nesrećni mladić preminuo je pre dolaska Hitne pomoći, a Danijel je uhapšen već sutradan.

Vojislav Blagojević, Prokuplje, ubistvo, restoran Zlatna Ribica Ovde se desio zločin / Foto: Telegraf

On je tokom suđenja pokušao da dokaže da je u trenutku zločina bio neuračunjiv, ali su sva veštačenja pokazala da je bio priseban. Ubica je zatim probao da se odbrani činjenicom da je samo mahao nožem, ali su stručnjaci na Institutu za sudsku medicinu ustanovili da je rana preduboka za slučajan udarac, te su obe njegove odbrane pale u vodu. Osuđen je na 13 godina zatvora.

Vojislav je, inače, bio miran mladić, koji je sam izdržavao porodicu, jer mu je otac nepokretan. Retko je dolazio u grad i to obično kultivatorom, koji im je bio jedino prevozno sredstvo.

Nož, ubica, ubistvo Danijel mu je zadao ranu u predelu srca / Foto ilustracija: Shutterstock

Njegova majka Vidosava rekla je tada da za nju nema utehe.

Sine moj jedini, dok se narkomani šetaju gradom, ti ispaštaš. Pravdo, ima li te? Zašto moje dete, kad ni mrava u životu nije zgazio? Ustao je da brani vlasnika i evo šta se dogodilo - rekla je ona tada za Telegraf.

Kada je Danijelu izneta presuda, Vidak Popović, ujak stradalog mladića, rekao je da je sud koliko-toliko pokazao pravičnost.

- Vojislava nema i to nijedna kazna neće promeniti, ali ipak ovo je jedna uteha za sve nas. Mislim da će na žalost ovaj slučaj malo promenti razmišljanje i naterati mlade ljude da više misle o životu i onome što čine - rekao je tada Popović.

Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik 13 godina zatvora / Foto ilustracija: Shutterstock

Podsetimo, Danijelu se lekari trenutno bore za život, nakon tuče koja se sinoć dogodila u KPZ Niš.

- Do sukoba je došlo oko 21.50 sati kada su se S.M. (29) iz Trstenika i M.F. (27) iz Kruševca posvađali sa dvadesetdvogodišnjakom sa kojim borave u istom paviljonu. Oni su odvalili metalne nogare sa kreveta i cimera izudarali po glavi i telu nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Zatim su ga odvukli do izlaza iz paviljona, gde su ga predali čuvarima. Takođe, službi obezbeđenja su predali i šipke kojim su ga pretukli – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Video: Osuđenik KPZ Niš ubijen usred bela dana 2018. godine tokom obavljanja javnih radova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    5. maj 2020 | 12:25

    Žao mi je svakog čoveka. Ali ovo nije čovek. On je čoveka koji je branio drugog čoveka. Da on ga je zverski s leđa ubo i ubio. Bravo za momke

  • fer

    5. maj 2020 | 12:34

    Znaci, lekari se bore za zivot degenerika koji je ubio coveka sa 19 godina, a nisu hteli da prime studenta iz Kenije koji se zalio na bolove u stomaku pa je umro? Nikad,apsolutno nikad necu aplaudirati lekarima.

  • kerol

    5. maj 2020 | 12:35

    Srbija je puna ludaka !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA