≫ 

Ko je Baltić čiji je snimak ubistva posle dve godine ugledao svetlost dana? Imao dvostruki identitet

Ubistvo se dogodilo 1. januara 2018. godine na Vračaru; dvojica muškaraca u belom utrčala u garažu za žrtvom

  • 0
Davorin Baltić Foto: MUP

Snimak brutalne likvidacije Davorina Baltića, koji je ubijen u ratu kavačkog i škaljarskog klana u Beogradu 2018. godine, objavljen je danas i na njemu se vidi kako dva muškarca obučena u belo trče za njim, čim je automobilom ušao na parking na Vračaru.

Na snimku koji je danas objavljen vidi se kako Baltić automobilom silazi u garažu ispod zemlje, a odmah za njim trčavaju dva naoružana muškarca, prilaze automobilu s vozačeve i suvozačeve strane i otvaraju vatru.

Otkako je vest o Baltićevom ubistvu objavljena, on je označen pripadnikom kavačke grupe. Javnost u Srbiji tada je posebno zaintrigirala uloga policajke Marije Nikolić, koja je bila sa njim za vreme pucnjave, a u njoj nije povređena, iako je na automobil ispaljeno oko 60 hitaca!

Tog kobnog 1. januara u popodnevnim satima, Baltić je svojim "golfom" tek ušao u garažu satambene zgrade na Vračaru u kojoj je živeo, kada su dvojica muškaraca utrčala za njegovim automobilom. Ono što je usledilo, podseća na holivudske akcione filmove - dvojac je otvorio vatru gotovo istovremeno, kružeći oko Baltićevog auta ispalio je šezdesetak hitaca i pobegao.

U kolima je, na suvozačevom mestu, sedela je policajka Marija Nikolić, inače njegova kuma, koja je u vatrenom obračunu prošla bez povreda, što je istražiteljima odmah ukazalo na to da je reč o profesionalnom ubistvu.

Policajka bacila pištolj

Nakon kiše metaka egzekutori su pobegli, a policajka je bacila Baltićev pištolj u obližnji kontejnera, međutim kasnije je kolegama ispričala gde se oružje nalazi.

Protiv nje je tada podneta krivična prijava zbog sumnje da je nelegalno nosila pištolj.

- Kada je počela rafalna paljba, kum mi je rekao: "Daj mi pištolj iz vrata". Bila sam u šoku, nisam mu dala oružje, a ni sama ne znam zašto sam posle uzela pištolj i bacila ga u kontejner - tvrdila je policajka na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, piše Blic.

Ona je rekla da je kada je prestala paljba "bila u šoku" i da je "iz predostrožnosti pre izlaska iz kola htela da izvadi službeni pištolj". Kako je ispričala "zbog stresa nije uspela da otkopča jaknu i uzme svoje oružje".

- Ni sama ne znam zašto sam tada uzela pištolj iz suvozačevih vrata. Izašla sam iz kola, i uspela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majci ispričam šta se desilo. Nije bilo signala na mobilnom, pokušavala sam da pozovem i načelnika. Kada sam izašla iz zgrade, i dalje nisam znala za sebe. Uspela sam da dobijem načelnika i ispričala sam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala, i kada sam malo došla sebi, shvatila sam da sam se udaljila od lica mesta dve ulice i da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner - tvrdila je policajka.

Davorin Baltic, policajka Foto: MUP Srbije, Milena Djordjevic

Nekoliko sati posle zločina u Ulici Braće Srnić nađena je zapaljena “tojota”, kojom je saučesnik odvezao egzekutora, ali je vatra spržila sve tragove koji su mogli pomoći u identifikaciji ubica.

Lažno ime: Nikola Bendeti

Kako je posle pucnjave otkriveno, Baltić je imao lažni italijanski pasoš pod imenom Nikola Bendeti i sa njim putovao u Brazil, Albaniju, Italiju, a onda poželeo da se skrasi u Beogradu. U falš pasošu navodi se još da je "Benedetijev" status "neoženjen", da je po zanimanju "radnik", da ima smeđe oči i kosu i da nema posebnih telesnih znakova, poput ožiljaka ili belega.

Zanimljiv je i podatak koji otkriva da je pasoš izdat u novembru 2014. godine, samo nekoliko meseci pre nego što će haos između "škaljaraca" i "kavčana" i zvanično početi. Taj podatak otkriva da su "vojnici" klanova bili uveliko spremni da beže i skrivaju se nakon krvoprolića koje su planirali, navodi Blic.

Sa ovim pasošem, pišu "Vijesti", Baltić "Benedeti" obišao je maltene pola sveta: najpre se obreo u Brazilu, potom u Italiji, pa Albaniji i na kraju poslednjih mesec dana - u Srbiji, konkretno u Beogradu.

Makar jedno od tih putovanja neraskidivo ga je povezalo sa Gregorijem Stajlsom, bivšim pripadnikom Legije stranaca, uhapšenim i osuđenim zbog učestvovanja u ubistvu Saše Markovića. Operativni podaci, naime govore da su Baltić i Stajls zajedno putovali u Latinsku Ameriku pre ubistva poslanika LSCG.

Video: Klanovi se bore za prevlast, ubistva su sve češća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA