≫ 

Podignuta optužnica u slučaju Jovanjica zbog uzgoja marihuane, jedan u bekstvu: Saslušano 115 osoba

Ovoj grupi na teret se stavlja da su od januara do novembra 2019. godine, na području opštine Stara Pazova i Inđija, tačnije u staklenicima privrednog društva “Jovanjica”, vršili uzgajanje opojne droge kanabis koja sadrži psihoaktivnu komponentu THC u količini većoj od 0,3 odsto

  • 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv većinskog vlasnika kompanije "Jovanjica" i ostalih zbog sumnje da su bavili uzgojem marihuane na poljoprivrednom gazdinstvu. U istrazi je saslušano 115 svedoka, nezvanično saznaje "Telegraf".

Kako saznajemo, optužnica je podignuta 5. maja protiv Predraga Koluvije i još devet osoba. Devetoro osumnjičenih nalazi se u pritvoru od novembra, dok je jedan muškarac u bekstvu. Prema nezvaničnim saznanjima "Telegrafa", tokom istrage saslušano je 115 osoba.

Ovoj grupi na teret se stavlja da su od januara do novembra 2019. godine, na području opštine Stara Pazova i Inđija, tačnije u staklenicima privrednog društva “Jovanjica”, vršili uzgajanje opojne droge kanabis koja sadrži psihoaktivnu komponentu THC u količini većoj od 0,3 odsto. Konoplja se može gajiti samo ako sadrži manje od 0,3 odsto ove komponente.

Tokom istrage su se veštačile i komunikacije pojedinih osumnjičenih. 

Podsetimo, u novembru prošle godine policija je na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenila 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma.

Kao vođa ove organizovane grupe označen je Predrag Koluvija, odgovorno lice kompanije "Jovanjica", koja se inače bavi proizvodnjim organske hrane.

Predrag Koluvija Predrag Koluvija / Printskrin: Youtube

Policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je vozilo bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom. Pretresom prostorija firme „Jovanjica“ pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver. Zbog ovoga su protiv njega tada podnete dve krivične prijave.

Ostalih devetoro osumnjičenih su radnici u "Jovanjici". Svim uhapšenima na teret se stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA