≫ 

Pripremno ročište Jotki i grupi, terete se za ubistvo Ždrokinca: Optuženi će se izjasniti o krivici

Jotić se optužnicom tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila niz krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac u junu 2018. godine

  • 0
Zoran Jotić zvani Jotka Zoran Jotić zvani Jotka Foto: novosti.rs/I. Marinković

Pripremno ročište pred suđenje Zoranu Jotiću Jotki (64) i ostalim pripadnicima njegove kruševačke kriminalne grupe održava se danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, saznaje "Telegraf".

Jotić se optužnicom tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila niz krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac u junu 2018. godine.

Na pripremnom ročišu koje će biti zatvoreno za javnost, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, a sud će utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom suđenja.

Nakon današnjeg ročišta, sud će zakazati javno suđenje kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Pored Jotića optužnicom je obuhvaćeno još sedam okrivljenih za koje se sumnja da su bili pripadnici njegove grupe.

To su Igor Gajić, Saša Zoraja, Iva Petrović, Vuk Petrović i Stefan Radulac, Nenad Jovanović zvani Mali Bidža i Jotićeva supruga Marija.

Ubistvo Ždrokinca

Dejan Stanković Ždrokinac ubijen je u junu 2018. godine,  ispred ulaza u hotel "Golf". Samo mesec dana pre njega u centru Kriševca ubijen je njegov sin Vojin.

Već bio u zatvoru 15 godina

Jotić je 2018. godine izašao iz zatvora, gde je odslužio kaznu od 15 godina na koju je bio osuđen presudom Specijalnog suda u Beogradu, kao šef kriminalne grupe koja je rektirala privatnike u Rasinskom okrugu, kao i jer je podmitio sudiju Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj presudi.

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA