≫ 

Dušan Milenković, optužen za posredovanje u prostituciji, pušten iz pritvora

Milenković je uhapšen u februaru prošle godine i od tada je bio u pritvoru

  • 1
Dušan Milenković Foto: Facebook/Dusan Milenkovic

Dušan Milenković (30), koji je optužen za posredovanje u prostituciji, odlukom Višeg suda pušten je iz pritvora u četvrtak, potvrdili su za Telegraf.rs njegovi advokati.

Advokati Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević precizirali su da je optuženi Milenković izašao da se brani sa slobode u četvrtak uveče. Milenković je iz pritvora izašao nakon godinu dana i tri meseca.

Njegov brat, Mihailo Maksimović, kojem se sudi u istom postupku zbog posredovanja u prostituciji i trgovine ljudima, i dalje se nalazi u pritvoru.

- Imajući u vidu fazu postupka, očekujemo da se i Mihailo Maksimović uskoro brani sa slobode - kažu branioci braće Maksimović i Milenković.

Branioci kažu da čekaju da se ponovo zakaže datum početka suđenja. Glavni pretres bio je zakazan za 8. april, ali je odložen.

Prema saznanjima Telegrafa, braća se terete da su učestvovala u dogovaranju sastanaka klijenata i devojaka koje su za njih radile. Maksimović se između ostalog tereti da je ugovarao cenu za seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka, kao i da je od njih uzimao deo zarade.

Dušan Milenković, Mihailo Maksimović Dušan (levo) i Mihailo, Foto: Facebook/Dusan Milenkovic, Facebook/Mihailo Maksimovic

Mihailu Maksimoviću na teret se stavlja krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije u odnosu na jednu devojku i krivično delo trgovina ljudima u odnosu na dve devojke. Dušanu Milenkoviću se na teret stavljaja posredovanje u vršenju prostitucije u odnosu na sve tri devojke.

Prema našim saznanjima, braća su na pripremnom ročištu održanom krajem februara ove godine priznali da su posredovali u prostituciji, dok je Maksimović negirao da je izvršio krivično delo trgovina ljudima. 

Uhapšeni kad su devojke progovorile

Maksimović i Milenković uhapšeni su nakon što su devojke koje su za njega radile odlučile da progovore pošto su uhapšene u jednom poznatom beogradskom hotelu sa mušterijama iz inostranstva. Prema našima saznanjima, dve devojke koje su saslušane u istrazi dobile su status posebno osetljivih svedoka. One su, kako nezvanično saznajemo, između ostalog rekle da ih je Maksimović primoravao da idu na treninge, kod ginekologa, psihologa.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Mediji su ranije pisali da je Maksimović zbog prostitucije već hapšen 2014. godine. Sredinom 2015. godine sklopio je nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na deset meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine.

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA