≫ 

Zapaljena kuća predsedniku Sloge u Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću: Spasio ga lavež pasa

Iz sindikata "Sloga" navode da je reč o podmetnutom požaru

  • 2
Požar, vatrogasci Foto-ilustracija: Shutterstock

Predsedniku sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću jutros oko 1.45 zapaljena je kuća u Surčinu, gde živi kao vojni zakupac, saopštili su iz tog sindikata i zahtevali hitnu reakciju državnih organa i podršku javnosti da se što pre privede počinilac.

Kako su naveli, u trenutku izbijanja požara Pavlović je bio u kući i samo pukom srećom ostao nepovređen, jer je zbog jakog laveža pasa uspeo da se probudi i spasi.

Na licu mesta se još nalazi više vatrogasnih vozila koja saniraju požar, a po odluci nadležnog tužilaštva radiće se uviđaj, stoji u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" naveli su da smatraju da je požar podmetnut.

- Da je požar podmetnut, ukazuju činjenice da je Pavloviću poslednjih dana od nadređenih više puta sugerisano da smanji svoje sindikalne aktivnosti, da ne istupa saopštenjima, intervjuima u javnosti i pisanjem po društvenim mrežama - navode u saopštenju.

Ministarstvo: Sačekajmo rezultate istrage

Iz Ministarstva odbrane navode da je po pozivu starijeg vodnika Pavlovića vatrogasna jedinica MUP-a brzo je stigla na lice mesta i lokalizovala požar u kojem nije bilo povređenih osoba.

Nadležni tužilac i drugi istražni organi se nalaze na licu mesta radi utvrđivanja uzroka požara, te da je istraga u toku.

- Starijem vodniku Pavloviću odmah je obezbeđen smeštaj u drugom objektu. Ministarstvo odbrane podneće tužbe protiv svih koji uznemiravaju javnost prejudicirajući razlog požara dok je istraga u toku - navodi se u njihovom saopštenju.

Kako dodaju, kakvi će biti rezultati istrage o požaru Ministarstvo odbrane ne može da zna, ali sa sigurnošću može da kaže da je saopštenje sindikata "Sloga" politički motivisano i da se ne zasniva na bilo kojoj proverljivoj činjenici.

- Apelujemo na sindikat "Sloga" koji nije reprezentativan u Vojsci Srbije da se uzdrži od političkih napada i sačeka bar rezultate istrage pre nego počne da tuži i sudi - navode iz Ministarstva odbrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Tasic

    10. maj 2020 | 12:08

    A koja vojska u svetu ima sindikat ko je to nama nametnuo neka nevladina organizacija ili.

  • FUT

    10. maj 2020 | 11:31

    Biće žestoka borba brankovića za presto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA