• 17

Miloš je bio tempirana bomba, znalo se da će pući: Rođak Ilića o sukobima koji su prethodili masakru

Problemi u porodici Ilić tinjali su godinama, još pre preseljenja u Leskovac

  • 17
Miloš Ilić

Osumnjičeni za ubistva, Miloš Ilić/ Foto: Facebook/Milos Ilic

Miloš Ilić (20), koji je osumnjičen da je juče u iznajmljenoj kući u Leskovcu sekirom ubio oca Predraga, maćehu Danijelu, sestru Anu (18) i polusestru Saru (13), lečeni je psihijatrijski pacijent. Naime, kako kažu rođaci ove porodice, Miloševa majka takođe ima psihičke probleme, a njegov rođeni brat (15) je zbrinut u ustanovi socijalnog staranja zbog istih nevolja.

Prema svedočenju Predragovih rođaka, ovu porodicu koja potiče iz bojničkog sela Granica, oduvek je pratila beda i nesreća.

- Predrag je sa prvom ženom izrodio troje dece, ali se sa njom razišao jer nije mogao da se bori sa njenom bolešću. Sa decom se potucao, nije imao stalno zaposlenje, menjao je stanove jer nije mogao da ih plaća. Sa Danijelom je počeo da živi 2007. godine, sa njom je dobio Saru. Međutim, sa rođenjem tog deteta, njihovi problemi su postali još veći, jer se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršao. Predrag je pokušavajući da sačuva vezu sa njom, žmurio na njeno ponašanje sa Milošem i Anom, koje je zaista bilo maćehinsko - priča rođak stradale porodice.

Danijela Daka Daca Ilic i Predrag

Danijela i Predrag/ Foto: Facebook/Danijela Daka Daca Ilic

Ilići su bili korisnici socijalne pomoći, ali kako svedoči ovaj čovek, Predrag je nastojao da prihode dopuni povremenim poslovima.

- Radio je na jednom hotelu u Leskovcu, čija je rekonstrukcija u toku, i ja sam takođe tamo bio angažovan, pa smo se viđali svakodnevno. Poslednji put smo se videli u subotu, bili smo zajedno do pet sati popodne. Ništa nije ukazivalo da se u njegovoj kući dešava nešto neobično, nije se žalio ni na sina, ni na ženu. Dan ranije sam bio kod njih, zvao me je da ga ošišam jer je kupio mašinicu kako ne bi plaćao frizera. Danijela je bila neljubazna, korila ga je da ne zarađuje dovoljno, govoreći da radi samo za sebe. Znam da je ostavila troje svoje dece, od kojih je jedno invalid i došla za Predraga - komentariše porodičnu situaciju Ilića, rođak ubijenog.

Sara Ilić

Sara Ilić/ Foto: Facebook/

Predrag je uskoro trebalo da postane deda jer je, kako kaže rođak, njegova ćerka Ana očekivala dete.

- Koliko ja znam, ona je zatrudnela sa nekim mladićem koga je upoznala u Smederevskoj Palanci odakle je rodom njena maćeha. Oni su tamo odlazili kod Danijeline majke, gde se Ana srela sa ocem svog deteta. Mislim da je trebalo da se porodi za mesec i po dana, kako mi je kazao Predrag. Sve je to podizalo tenzije u njihovoj kući, a Miloš je bio tempirana bomba. Bilo je pitanje trenutka kada će pući jer je nesređena porodična situacija pogoršavala njegovu bolest - objašnjava ovaj čovek.

Ana Ilic

Ana Ilić je bila u poodmakloj trudnoći/ Foto: Facebook/Ana Ilic

Policijska uprava u Leskovcu je saopštila da se osumnjičenom mladiću na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora. Međutim, ukoliko psihijatrijsko veštačenje potvrdi da je zločin izvršio u neuračunljivom stanju, Milošu se neće suditi, već će mu se izreći mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, koja može trajati doživotno.

Pogledajte fotografije iz Leskovca, s mesta nesreće:

Video: Kuća u Leskovcu u kojoj se dogodio stravičan masakr

(D.K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dk

    Doktor koji je pustio bolesnika da seta, da odlezi njegovu kaznu pa bi se sledeci razmislio koga pusta i sa kojom dijagnozom. "lečen zbog psihijatrijskih đroblema ", vidim bas su ga izlečili.

  • Milutin

    Nije on ubio 4 osobe, već 5.. Dete je trebalo da se rodi za mesec dana 😔 I za to optužnica da nikada više ne vidi svetlost dana! Jadna porodica 😔

  • Neso

    Ne kazu od kojih psihickih oboljenja je bolovao Milos niti od cega mu je bolovala majka? Da lu je bio Bipolar 1 ili Bipolar 2? Ili SZ ili SZA? Klinicka depresija? CPTSD? Povremeni Eksplozivni Poremecaj? Emocionalni Poremecaj? Zabludni Poremecaj? Granicni Poremecaj Licnosti?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima