≫ 

Tragičan život porodice Ilić: Mlađi sin ubo oca, maćeha je podvodila Miloševu sestru Anu!

- Bili su dobri ljudi, a Miloš nije bio problematičan dečko. Sve njihove muke kreću kako je došla Danijela, maćeha, u njihovu kuću - pričaju komšije

  • 26

Miloš Ilić (22) iz sela Granica kod Leskovca, zavio je celu Srbiju u crno, a ponajviše ovaj jablanički kraj. Naime, on je osumnjičen da je 10. maja u iznajmljenoj kući u Leskovcu sekirom ubio oca Predraga, maćehu Danijelu, sestru Anu (18) i polusestru Saru (13).

Šta je prethodilo ovoj tragediji i kakav život je vodila porodica Ilić, ekipi Telegraf.rs pričaju komšije iz Bojnika, varošice gde je svojevremeno nesrećna porodica živela.

Miloš Ilić Foto: Facebook/Milos Ilic

- Bili su dobri ljudi, pošteni, živeli su od socijalne pomoći. Koliko ga znam, Miloš nije bio problematičan dečko. Sve mogu da verujem, ali da je do ovoga došlo, ne. Velika je ovo tragedija - kaže za Telegraf.rs Novica Spasić, jedan od prvih Ilićevih komšija u Bojniku.

Kako Spasići kažu, pre samo godinu dana, u porodici Ilić došlo je do ozbiljnog incidenta. Naime, Predragov sin, a Milošev i Anin najmlađi brat Aleksandar (16) u jednoj od svađa zabio je nož svom ocu u stomak. Nakon napada, koji se dogodio u martu prošle godine, on je prebačen u  smeštaj u Ustanovi socijalne zaštite.

- Predrag je 15 dana bio u bolnici, a Acu je odvela Socijalna služba. Ne znam gde je odveden, ali ono što znam jeste da njih dvojica nisu pre toga imali većih sukoba - objašnjava za Telegraf.rs Jelena Spasić, komšinica.

Danijela Daka Daca Ilic i Predrag Foto: Facebook/Danijela Daka Daca Ilic

Prema priči pojedinih meštana Bojnika, Predrag je svoju drugu ženu upoznao pre 13 godina, napravio joj dete i odmah je doveo u kuću. Tada i kreće razdor u ovoj porodici. 

- Ona je među Predragovom decom bila obeležena kao ljubavnica koja rasturila brak njihovih roditelja i oterala im majku i zbog toga je ama baš niko od njih nije voleo. Bila je preka žena, priča se da je volela da popije, ali nikad nisam videla u alkoholisanom stanju - priča Jelena Spasić.

Prema njenim rečima Miloš je bio tek dete kada je njegov otac Predrag doveo novu ženu u kuću, zbog čega je i izbila prva velika svađa u porodici Ilić.

- Rano se on pobunio zbog situacije koja ih je snašla, posvađao se sa svima i tada je u Centru za socijalni rad bila zabeležena prva prijava iz kuće Ilića. Tada su prvi put reagovali zbog Miloša. Odveli su ga u Lebane u hraniteljsku porodicu, gde je živeo do svoje 18. godine, da bi se na posletku vratio u svoju biološku porodicu. Nije radio, svi su bili socijalni slučajevi - kaže ona.

Komšije navode da je porodica Ilić promenila pet kuća u Bojniku, jer su ih zbog čestih problema stanodavci izbacivali na ulicu.

Bojnik, kuća u kojoj su živeli Ilići FOTO: Telegraf

Porodica Denić, kod kojih su Ilići živeli pre sedam godina, rekli su za Telegraf.rs da su im dali ključeve svog doma u Bojniku, a da je zauzvrat trebalo da brinu o domaćinstvu. Međutim, oni su sve dodatno zapustili.

- Supruga i ja smo zbog posla živeli u Leskovcu i bilo nam je potrebno da neko brine o imanju u Bojniku. Odlučili smo da u tu svrhu Ilićima besplatno damo kuću na korišćenje, ali ispostavilo se da sam morao da dolazim neprestano iz Leskovca u Bojnik kako bi ih upozoravao da čiste. Poslednji put kad sam došao i zatekao imanje u rasulu, bio sam prinuđen da ih izbacim. Sa sobom su odneli svo posuđe iz naše kuće - priča domaćin.

Priča Ilića nastavila je da se ponavlja kao po šablonu: traženje nove kuće, stvaranje problema gazdama, izbacivanje na ulicu.

Jedan od komšija koji je Ilićima pomogao pri preseljenju iz Granice u Bojnik, odakle su rodom, kaže da je Danijela, maltretirala ne samo Predragovu, već i svoju decu i da je bila veoma preka žena. Komšija ističe da su svađe bile isključivo zbog nje.

Predrag Ilić Foto: Facebook/Predrag Ilić

- Predrag je bio tih, povučen, miran, fin, učtiv čovek i on je bio taj koji je smirivao situacije. Stalno su se svađali, svašta je moglo da se čuje iz njihovog dvorišta, a Predrag je uvek pokušavao da smiri situaciju - kaže komšija i dodaje da su njegova žena i ćerka radile u školi u kojoj su išla deca Ilića.

On prepričava da je Miloš bio problematičan dečak, ali ne po pitanju ponašanja, već škole. Nije voleo da uči i bio je loš đak, ali se nikad nije tukao i bio nasilan prema drugoj deci.

Prve komšije jedne od kuća u Bojniku nam pričaju još tragičniju priču o porodici Illić!

Naime, za Predragovu ćerku Anu (18), koja je ubijena u poodmakloj trudnoći, komšije M.N. (72) i S.N. (67) nagoveštavaju da ju je maćeha Danijela podvodila.

- Dovodila joj je muškarce iz okolnih sela kasno noću u trošnu košaru iza njihive kuće, gde je morala da pruža seksualne usluge za novac. Čim bi se susret završio Danijela je ispraćala muškarca iz dvorišta naplaćujući mu uslugu. Sumnja se da je jadno dete ostalo u drugom stanju nakon jedne od tih noćnih sesija - navodi S.N.

Ana Ilic Foto: Facebook/Ana Ilic

Ipak, oboje kažu isto: da je Ana bila najbolje dete u kući, da je sve radila, pomagala, kao i da nije bila lakog morala.

S kim god da je ekipa Telegraf.rs razgovarala o porodici Ilić, svi su rekli da im nije jasno kako je sitan Miloš uspeo da ubije Predraga i Danijelu koji su bili krupni i kršni ljudi, kako je moguće da nisu uspeli da ga savladaju. Ceo Bojnik strašno je pogodila ova tragedija i  niko ne može da veruje da su sukobi unutar porodice završeni krvavim pirom.

U videu na početku teksta pogledajte šta još  kažu komšije iz Bojnika za Iliće.

Podsećamo, Miloš Ilić (22), osumnjičen je za četvorostruko ubistvo u Leskovcu i odmah je priznao zločin.

On je na saslušanju bio slabo komunikativan zbog svog psihičkog stanja. Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je motiv zločina mržnja prema maćehi i njenoj ćerki, kao i psihičko oboljenje osumnjičenog. Na licu mesta, u kući, pronađeni su sekira, pantalone i majica osumnjičenog sa tragovima krvi.

Video: Kuća u Leskovcu u kojoj se dogodio stravičan masakr

(I.Nedić/N.Košak)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nera

    11. maj 2020 | 22:20

    A drage komšije sve znaju, pa i za podvođenje? Što ste ćutali, a sad jezičinu pustili. Niste ni vi bolji.

  • Moravac

    11. maj 2020 | 22:36

    U ocima ove zene se vidi da je bila zla.

  • Lela 2

    11. maj 2020 | 21:21

    Ne kaze se dzabe da je zena stub kuce...ovde je ocigledno sve lose krenulo od kad' je ona dosla u ovu kucu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA