Kosovska policija privela doktorku i medicinsku sestru, sanitetsko vozilo zaustavljeno na Merdaru

Doktorka i medicinska sestra privedene su i nakon zadržavanja od pola sata oslobođene. Pacijantkinja koja je bila u zaustavljenom sanitetskom vozilu prebačena u druga ambulantna kola

  • 0
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola

Foto-ilustracija: Shutterstock

Doktorku i medicinsku sestru koje rade u Goraždevcu danas je u Peći privela Kosovska policija i nakon zadržavnja od oko pola sata oslobodila, dok je na prelazu Merdare juče zaustavljeno sanitetsko vozilo Doma zdravlja iz Orahovca kojim je transportovana pacijentkinja.

Oficir Vlade Srbije za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević izjavio je za Kosovo Onlajn da su u Peći doktorka i medicinska sestra privedene, zadržane oko pola sata, nakon čega su oslobođene i one se večeras nalaze na svom radnom mestu su u ambulanti Goraždevcu.

Pavićević je pojasnio da su one na Kosovo ušle preko prelaza Jarinje i da tačan razlog privođenja ne zna ali da veruje da je po sredi najverovatnije „loša koordinacija“ jer Kosovska policija u Peći nije bila obaveštena o njihovom dolasku.

Lekarka i medicinska sestra su na osnovu najave oficira Vlade Srbije za vezu u Prištini ušle na Kosovo preko Jarinja gde su prethodno čekale tri sata.

Pavićević je za Kosovo Onlajn potvrdio i da su sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Orahovcu, koje ima NP registarske oznake i vozač koji je upravljao tim vozilom, zaustavljeni juče na prelazu Merdare.

- Do ovog trenutka to vozilo i vozač nisu ušli na Kosovo i to je stvar koja je ostala nerešena, nadam se da će uskoro biti rešena i da kada su u pitanju zdravstveni radnici za ovakve stvari nema mesta - kazao je Pavićević.

On je dodao da je pacijentkinja koja je na dijalizi i koja se vraćala sa tim vozilom prebačena u druga ambulantna kola i vraćena kući.

- Mislim da smo svi ovde u borbi protiv jednog zajedničkog neprijatelja - pandemije koronavirusa, koja iako jenjava i dalje je velika pretnja i zdravstveni radnici su tu da pomognu, nikoga ne ugoržavaju i nadamo se će ovakve stvari da se reše i da se više ne ponavljaju - kazao je Pavićević.

Pavićević je istakao da ne postoji ni jedan dobar razlog za ovako nešto i da ovo nanosi štetu svim građanima Kosova bez obzira na njihovu etničku i versku pripadnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA