• 6

Oglasio se Centar za socijalni rad o masakru u Leskovcu: Otkrili da li je pre ubistava bilo nasilja

Porodica Ilić - Radojković bila je na evidenciji Centra za socijalni rad od 2016. godine

  • 6
Predrag Ilić, Danijela Radojkovic, Ana, Sara Radojkovic, ubica sin Milos Ilic

Foto: Telegraf, Privatna arhiva

Povodom tragičnog slučaja koji se dogodio u porodici Ilić - Radojković u Leskovcu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da je Centar za socijalni rad dostavio izveštaj u kome se navodi da njima nikada nije bilo prijavljeno nasilje u ovoj porodici.

Kako se navodi, nasilje nije bilo prijavljeno ni od strane članova porodice, škole, policije, niti od ustanove u kojoj je lečen počinilac zločina.

Ministarstvo dodaje da se porodica Ilić - Radojković, čijih je četvoro članova u nedelju ubijeno hladnim oružjem, nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad Leskovac od kraja 2016. godine kao korisnik novčane socijalne pomoći.

Jedan maloletni član porodice bio korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, u odnosu na njega su primenjene mere starateljske zaštite i mere smeštaja u specijalizovanu ustanovu socijalne zaštite, kaže se u saopštenju.

Miloš Ilić

Osumnjičeni za ubistvo, Miloš Ilić/ Foto: Facebook/Milos Ilic

Ministarstvo ističe da su netačne informacije pojedinih medija da je u porodici bilo prisutno maloletno dete koje je prijavilo nesrećni događaj i koji je jedini preživeo masakr, i navodi da se maloletni sin A. I. od marta 2019. godine nalazi na smeštaju u ustanovi socijalne zaštite.

- Iz ustanove u kojoj se nalazi A. I. je potvrđeno da je on dobro i da od momenta smeštaja nije napuštao ustanovu - navodi se u saopštenju.

Danijela Daka Daca Ilic i Predrag

Ubijeni Danijela i Predrag/ Foto: Facebook/Danijela Daka Daca Ilic

Ministarstvo apeluje na građane koji su žrtve nasilja ili su u riziku da to postanu, kao i na institucije i pojedince da u svakom trenutku kada primete bilo koju vrstu nasilja u porodici to i prijave nadležnim institucijama.

- Smatramo da je to od ključnog značaja za sprečavanje bilo kakve tragedije ili slučaja sličnog ovome - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će izvršiti nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Leskovac u konkretnom slučaju, odnosno zaštiti porodice, zaključuje se u saopštenju.

Video: Komšije porodice Ilić: Maćeha je podvodila Miloševu sestru Anu

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoks

    Socijalnom treba da se daju veća prava

  • M

    U očima im se vidi zlo

  • 1111

    Nasilje ili nije prijavljeno ili pak nije evidentirano. Svako neka pravi svoju verziju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima